Boek
Nederlands

De supernaturalist

Eoin Colfer (auteur)
+1
De supernaturalist
×
De supernaturalist De supernaturalist

De supernaturalist

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In een niet al te verre toekomst woont de wees Kosmo Heuvel in een opvoedingsinstituut. Hij ontsnapt en sluit zich aan bij de Supernaturalisten, een groep jongeren die het kwaad in de wereld wil neutraliseren.
Extra onderwerp
fantasie, SCI, fantasy
Titel
De supernaturalist
Auteur
Eoin Colfer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The supernaturalist
Uitgever
Amsterdam: Vassallucci, 2004
223 p.
ISBN
90-5000-655-8

Besprekingen

De 14-jarige wees Kosmo ontsnapt in dit verhaal dat in de toekomst speelt, uit het instituut in Satellietstad waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Hij komt terecht bij de Supernationalisten, een groep jongeren die probeert het kwaad in de wereld te neutraliseren. Kosmo ontwikkelt zich niet alleen tot een volwaardig lid van de groep, maar weet dingen te bereiken die niemand voor mogelijk had gehouden, ook hijzelf niet. Dit pakkende sciencefiction jeugdverhaal met een open einde heeft meer elementen en verhaallijnen in zich verenigd. Zo komen niet alleen technische zaken, maar ook bovennatuurlijke in de in dit boek geloofwaardig beschreven futuristische samenleving aan de orde. Er is sprake van een doordacht plot en goed ontwikkelde karakters; de ontluikende interesse van de hoofdpersoon in het andere geslacht maakt het boek extra toegankelijk voor de leeftijdsgroep waartoe ook de hoofdpersoon behoort. Eigentijds taalgebruik, veel spreektaal, tamelijk korte zinnen, nogal dichte blad…Lees verder

De supernaturalist

Eoin Colfer is ook de auteur van Artemis Fowl. Ik heb van de Fowl-verhalen met volle teugen genoten, niet alleen van zijn fantastische avonturen, maar ook van de spitse dialogen, van de manier waarop de drie delen met veel vaart en fantasie geschreven waren. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen, want in dit boek vind ik bijna niets terug van het vuur en de vaart van de Artemis Fowl-reeks. Even doorbijten, denk je dan, het zal wel komen. Niet dus, toch niet bij mij. De wees Kosmo Heuvel is het nieuwe hoofdpersonage in dit high-techavontuur. De veertienjarige jongen kan uit de klauwen van het weeshuis ontsnappen en staat er plots alleen voor. Heel zijn 14-jarige leven heeft hij in het weeshuis doorgebracht, hij heeft er geen idee van wat hem te wachten staat in de buitenwereld. Hij maakt kennis met de Supernaturalisten, met wie hij jacht maakt op de Parasieten, blauwe, iele wezens die het leven wegzuigen als iemand een ongeval heeft gehad. Maar al snel blijkt het allemaa…Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia