Boek
Nederlands

Leuk, een mop! : dubbeldik AVI-moppenboek

Erik Van Os (auteur), Elle Van Lieshout (auteur), Heleen Brulot (illustrator)
+1
Leuk, een mop! : dubbeldik AVI-moppenboek
×
Leuk, een mop! : dubbeldik AVI-moppenboek Leuk, een mop! : dubbeldik AVI-moppenboek
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
'Waarom draagt die hond groene laarzen?' 'O, zijn bruine zijn kapot.' Ruim 100 moppen en raadsels. Met veel tekeningen in kleur. Van AVI-M3 t/m AVI-E4. Vanaf ca. 6 jaar.
Bevat
Nog een mop?
Ik weet een mop!
Leesniveau
AVI E3, AVI E4, AVI M3, AVI M4, AVI 2, AVI 3, AVI 4, AVI 5
Titel
Leuk, een mop! : dubbeldik AVI-moppenboek / Erik van Os en Elle van Lieshout ; illustraties Heleen Brulot, Lars Deltrap [e.a]
Auteur
Erik Van Os Elle Van Lieshout
Illustrator
Heleen Brulot Lars Deltrap
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
121 p. : ill.
ISBN
9789048741168 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van twee moppenboekjes voor beginnende lezers: ‘Nog een mop?’* en ‘Ik weet een mop’**. De ruim 100 moppen variëren van één plaatje met twee tekstballonnetjes (aap tot andere aap met banaan: ‘pak jij dat ding niet uit?’, ‘nee, ik weet toch al wat er in zit’), vragen van een of enkele regels ('Het is groen en het zinkt nooit. Andrijvie.') tot een klein verhaaltje van ruim dertig regels met een clou. Er zijn ook kleine stripverhaaltjes bij. Het leesniveau loopt op van AVI-M3 naar AVI-E4. De humor die gebruikt wordt, sluit perfect aan bij de beoogde leeftijdsgroep (‘Waarom gooi je die dobbelsteen zo hoog in de lucht?' 'Jij zegt net zelf: "Wie het hoogst gooit mag beginnen."'). Grappige gekleurde tekeningen van een viertal illustratoren geven bij elk item de sfeer leuk weer. Door de veelheid aan moppen is het boek ook geschikt voor kinderen die zich maar kort kunnen concentreren. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggesties