Boek
Nederlands

Factor 25

Eva Daeleman (auteur)
Titel
Factor 25
Auteur
Eva Daeleman
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Factor vijfentwintig
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2015
239 p., [11] p.pl.
ISBN
9789022332030 (paperback)

Besprekingen

Openhartig boek over de reis die de Vlaamse radio- en televisiemaker Eva Daeleman (1990) maakte naar Vietnam. Ze heeft hoge verwachtingen van haar reis door het Aziatische land, maar komt van een koude kermis thuis. Het reizen alleen valt haar zwaar. Ze komt zichzelf tegen, is eenzamer dan ze zou willen en huilt veel vaker dan haar lief is. Om het verleden en de liefde, maar ook omdat ze niet weet hoe ze haar reis weer leuk moet gaan vinden. Onderweg probeert ze zichzelf op te vrolijken achterop een motor, maakt ze reisvrienden en vertelt ze over wat ze doet, ziet en eet in Vietnam. In elk hoofdstuk citeert ze een songtekst die te maken heeft met haar situatie. Rake observaties over het combineren van werk en privé en het drukke leven van twintigers, waarin geen tijd is om stil te staan bij jezelf. Vooral geschikt voor een jong, vrouwelijk publiek dat van reizen houdt. Hip omslag met zonnebril en palmbomen.

Over Eva Daeleman

CC BY 3.0 - Foto van/door Matthias Andriessen

Eva Daeleman (Haacht, 1 maart 1990) is een Belgische radio- en tv-presentatrice en een voormalig omroepster.

Levensloop

Daeleman volgde haar secundair onderwijs aan Don Bosco Haacht en het Koninklijk Atheneum van Keerbergen, en een audiovisuele hogere opleiding aan het Brusselse RITCS met afstudeerrichting Radio. Haar eerste radio-ervaring was een stage in haar opleiding bij FM Brussel. Ze was vervolgens radio-dj bij FM Brussel, XL Air en MNM. Van 4 januari 2010 tot medio 2012 was ze bij deze laatste zender sidekick van Peter Van de Veire in de De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Ze presenteert er ook programma's alleen, tijdens de zomer of als invaller. Sinds het najaar van 2012 presenteert ze een eigen programma in de voormiddag. Ze combineerde een tijdlang haar radiowerk met haar studies.

Sinds 29 juli 2011 was Daeleman omroepster op Eén, waar ze in de plaats kwam van Katja Retsin. In 2015 kwam hieraan een eind, toe…Lees verder op Wikipedia