Boek
Nederlands

Konijn vliegt

Evelien De Vlieger (auteur), Griet Vanhemel (scenarist)
+1
Konijn vliegt
×
Konijn vliegt Konijn vliegt
In de reeks:
Uki
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Konijn wil net als Uki kunnen vliegen. Hij probeert van alles, zoals met zijn armen fladderen en van de glijbaan gaan. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met paginagrote computeranimaties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Konijn vliegt
Auteur
Evelien De Vlieger
Scenarist
Griet Vanhemel
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2010
[16] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Uki'
ISBN
9789020992199 (hardback)

Besprekingen

Konijn wil net als het fantasiewezentje Uki - bekend van de televisieserie op Ketnet - kunnen vliegen. Hij probeert van alles, zoals met zijn armen fladderen en van de glijbaan gaan. Teleurgesteld laat Konijn zich op een stoeltje van een zweefmolen zakken. Dan komt Uki met een oplossing. Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken, deel uit de serie 'Uki'*. Uki en sommige verhaalfiguren hebben een relatief groot hoofd, een peervormig lijf, voeten zweven als het ware vanwege het ontbreken van benen. Zon, maan, wolken en bloemen waken over Uki. De paginagrote illustraties over twee bladzijden zijn computeranimaties; ze bevatten weinig details, voorwerpen en verhaalfiguren zijn driedimensionaal, lijken van klei gemaakt. De korte zinnen staan in witte tekstballonnen in de illustraties. Er is een website van Uki met spelletjes, gadgets en filmpjes van de diverse verhalen (www.ukiland.com). Ook worden hier de karakters van alle verhaalfiguren beschreven. Voor peuter…Lees verder

Uki. Konijn vliegt

Konijn wil leren vliegen zoals Uki. Hij fladdert met zijn armen, loopt heel snel en glijdt met een vaart van de glijbaan, maar vliegen lukt niet! Wanneer hij ligt uit te rusten op een schommel, draait Uki hem rond zodat Konijn het gevoel heeft dat hij toch kan vliegen.
Een heel eenvoudig verhaaltje voor zeer jonge kinderen. Zij kennen de 3-D-figuurtjes misschien van de televisieserie op Ketnet, maar in een boekje komen ze, volgens mij, helemaal niet aantrekkelijk over. Bovendien worden de korte tekstjes in tekstballonnetjes geplaatst, waardoor de afbeelding telkens helemaal verstoord wordt.

Over Evelien De Vlieger

Evelien De Vlieger (15 juli 1969) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

De Vlieger studeerde Germaanse talen en Literatuurwetenschappen in Gent. Ze werkte twaalf jaar lang voor een productiehuis dat reizende tentoonstellingen en spelkoffers voor kinderen maakt. Sinds 2005 gaat al haar tijd naar haar drie kinderen en naar schrijven, naar koken en hardlopen.

Werk

De Vlieger debuteerde in 1997 met het informatieve boek Lekker brood. Er volgden andere informatieve boeken over onder meer groente, gif, eerlijke handel en politiek. Fictie begon ze te schrijven nadat ze in 1999 met een vriendin, Iris Beeckman, meedoet aan een illustratorenwedstrijd. Ze maakten het prentenboek Reuzeneuz en Zobie, dat de wedstrijd niet won maar wel werd uitgegeven. Sindsdien schrijft De Vlieger behalve prentenboeken ook informatieve boeken, verhalen voor kinderen, boeken voor eerste lezers e…Lees verder op Wikipedia