Boek
Nederlands

Taart op pootjes

Evelien De Vlieger (auteur), Dirk Nielandt (scenarist)
In de reeks:
Uki
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Er is taart, maar eerst gaan Uki en Konijn nog even spelen. Plots is de taart weg. Wat nu?
Titel
Taart op pootjes
Auteur
Evelien De Vlieger
Scenarist
Dirk Nielandt
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2010
[16] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Uki'
ISBN
9789020992205 (hardback)

Besprekingen

Uki. Taart op pootjes

Een kleurrijk boekje voor de jongste 'lezertjes'. Het boekje bevat een echt verhaaltje, kort maar goed te volgen. Ook zonder tekst kan het kind van dit boekje genieten. De aandacht van de lezertjes wordt vastgehouden door altijd een vraag te stellen op het einde van elke bladzijde. Zo zijn ze actief betrokken bij het verhaal en benieuwd naar wat komen gaat.
Het verhaal gaat over Uki, een ongedefinieerd diertje, dat Konijn ziet komen met een heerlijke taart. Konijn wil eerst nog wat spelen en dan pas de taart opeten. Dus zetten ze de taart weg en gaan ze op de wip spelen. Wanneer ze honger krijgen en een stukje taart willen eten, is de taart weg. Heeft de taart pootjes gekregen? Nee, hij stond op het schild van de schildpad die het niet had gemerkt.
De 3-D-figuurtjes van deze reeks zijn bekend van Ketnet. Als verhaaltje in een boek stelt het allemaal weinig voor.

Over Evelien De Vlieger

Evelien De Vlieger (15 juli 1969) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

De Vlieger studeerde Germaanse talen en Literatuurwetenschappen in Gent. Ze werkte twaalf jaar lang voor een productiehuis dat reizende tentoonstellingen en spelkoffers voor kinderen maakt. Sinds 2005 gaat al haar tijd naar haar drie kinderen en naar schrijven, naar koken en hardlopen.

Werk

De Vlieger debuteerde in 1997 met het informatieve boek Lekker brood. Er volgden andere informatieve boeken over onder meer groente, gif, eerlijke handel en politiek. Fictie begon ze te schrijven nadat ze in 1999 met een vriendin, Iris Beeckman, meedoet aan een illustratorenwedstrijd. Ze maakten het prentenboek Reuzeneuz en Zobie, dat de wedstrijd niet won maar wel werd uitgegeven. Sindsdien schrijft De Vlieger behalve prentenboeken ook informatieve boeken, verhalen voor kinderen, boeken voor eerste lezers e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties