Boek
Nederlands

De Mercedes-moord

Faye Kellerman (auteur), Els Franci-Ekeler (vertaler)
Een vrouwelijke miljardair laat het onderzoek naar de moord op haar inspirerende leraar na achttien jaar heropenen als ze in de krant leest over een vergelijkbare autodiefstal en moord.
Titel
De Mercedes-moord
Auteur
Faye Kellerman
Vertaler
Els Franci-Ekeler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Mercedes coffin
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2009
352 p.
ISBN
9789022551790 (paperback)

Besprekingen

Software tycoon Genoa Greeves heeft de onopgeloste moord op Bennet Little, de enige leraar die ooit een bemoedigend woord tot haar sprak tijdens haar schooltijd, nooit vergeten. De leraar werd vermoord, doodgeschoten, in de kofferbak van zijn eigen Mercedes teruggevonden. Als vijftien jaar later een soortgelijke moord wordt gepleegd, belooft Genoa de Los Angeles Police Department een substantiële donatie als men de moorden weet op te lossen. Rechercheur Peter Decker heeft aanvankelijk niet zo¿n zin in deze ¿cold case¿ maar als hij steeds meer overeenkomsten tussen de oude en nieuwe moord ontdekt, verandert dat. Zeventiende deel in de serie rond inspecteur Peter Decker en zijn vrouw Rina Lazarus. Ook Peters partner Marge en dochter politieagente Cindy spelen weer een rol. Prettig geschreven, tikkeltje wijdlopig, maar wel sfeervolle, bij vlagen spannende misdaadroman. De Washington Post kwalificeert dit verhaal in zijn recensie met het Nederlandse (!) woord ´gezellig´. Niet een van Fay…Lees verder

Over Faye Kellerman

Faye Kellerman (St. Louis, 31 juli 1952) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers en getrouwd met Jonathan Kellerman, die ook thrillers schrijft. In de meeste boeken van Faye Kellerman speelt het echtpaar Peter Decker and Rina Lazarus de hoofdrol. Ook Jesse Kellerman, de oudste zoon van Faye en Jonathan, is auteur.

Boeken

De 'Peter Decker & Rina Lazarus' serie

  1. Het rituele bad (The Ritual Bath, 1986)
  2. Een onreine dood (Sacred and Profane, 1987)
  3. Melk en Honing (Milk and Honey, 1990)
  4. Verzoendag (Day of Atonement, 1991)
  5. Valse profeet (False Prophet, 1992)
  6. De doodzonde (Grievous Sin, 1993)
  7. Toevluchtsoord (Sanctuary, 1994)
  8. Gerechtigheid (Justice, 1995)
  9. Gebed voor een dod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties