Boek
Nederlands

Piep piep met Fiep

Fiep Westendorp (auteur)
+1
Piep piep met Fiep
×
Piep piep met Fiep Piep piep met Fiep

Piep piep met Fiep

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Fiet fiet doet de fluit, tok tok doet de kip en kras kras doen de schaatsen op het ijs. En er zijn nog veel meer dingen die grappige geluiden maken! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Geluiden
Extra onderwerp
klanken, prentenboeken
Titel
Piep piep met Fiep
Auteur
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Fiep, © 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789045120744 (hardback)

Besprekingen

Vierkant kartonboekje waarin illustraties van Fiep Westendorp zijn verzameld die het maken van geluid in beeld brengen: kinderen en volwassenen die een instrument bespelen, een klokkentoren, verschillende dieren, maar ook bijvoorbeeld de regen op een paraplu, het krassen van schaatsen op het ijs of het knallen van een ballon. Op elke glanzende pagina is een afbeelding geplaatst tegen een witte achtergrond, waarin ook de beknopte tekst is opgenomen. Het betreffende geluid is zoals het klinkt (onomatopee) afgedrukt in grote, gekleurde letters. De vrolijke illustraties zijn herkenbaar en hebben nog niets aan kracht ingeboet. Aanvankelijk gaat het om het benoemen van dieren en voorwerpen inclusief het bijpassende geluid, waardoor de woordenschat wordt uitgebreid. Later kan de tekst in het geheel worden voorgelezen, en kunnen details in de illustraties benoemd worden. Een aantrekkelijke uitgave om interactief mee bezig te zijn. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Fiep Westendorp

Sophia Maria (Fiep) Westendorp (Zaltbommel, 17 december 1916 – Amsterdam, 3 februari 2004) was een Nederlands tekenares, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke. Naast Jip en Janneke illustreerde Westendorp ook de Vrouwenpagina van het Parool en de boeken van onder anderen Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en Han G. Hoekstra. Daarnaast illustreerde ze reclamecampagnes en maakte ze muurschilderingen. Haar nalatenschap is ondergebracht in de stichting 'Fiep Westendorp Foundation'.

Begin carrière

Westendorp wilde van jongs af aan illustratrice worden. Daarom ging zij na de hbs naar de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht (KTA) in 's-Hertogenbosch en vervolgens naar de Academie in Rotterdam. In 1937 kreeg ze haar eerste opdracht: het illustreren van de VVV-gids van Zaltbommel. Westendorp brak haar studie af na het bombardement op Rotterdam in mei 1940, waa…Lees verder op Wikipedia