Boek
Nederlands
Alice Dehaene is in behandeling bij psychiater Luc Graham. Ze weet dat er iets niet helemaal goed is in haar hoofd, maar wat? Graham moet haar helpen de verklaring te vinden voor haar periodes van geheugenverlies. Tijdens een experiment met foto's uit het verleden gaat iets mis en Alice ontvlucht in blinde paniek de behandelkamer.
Titel
Dagbehandeling
Auteur
Franck Thilliez
Vertaler
Richard Kwakkel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Fractures
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2011
351 p.
ISBN
9789021807539 (paperback)

Besprekingen

Alice Dehaene (25) is in 2007 in behandeling bij psychiater Luc Graham in Lille, omdat ze al jaren zwarte gaten ervaart: langere periodes dat ze zich niets herinnert, maar wel is gezien. Als Luc haar een serie testfoto’s laat zien, vlucht ze in paniek om een oorlogsfoto en valt in een zwart gat. Bijgekomen, ziet ze dat een man uit Calais op haar voicemail staat, belt en zoekt hem op. Hij zegt dat ze bij hem was in dat zwarte gat, ze concluderen dat Alice tweelingzus Dorothee, tien jaar geleden overleden, nog moet leven. Ook de rol van hun vader, ex-sterverslaggever die in 1982 in Libanon het bloedbad van Sabra en Shatila meemaakte, roept vragen op. En wat is er met Luc Graham? Ze gaan op onderzoek. De zevende thriller van de Franse auteur van thrillers en politieromans (1973) die in het Nederlands verschijnt. In deze goed vertaalde, spannende psychologische thriller zijn ingrijpende gebeurtenissen uit het leven van vader en dochters knap verwerkt tot een boeiend, goed opgebouwd en vaa…Lees verder

Over Franck Thilliez

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Franck Thilliez (Annecy, 15 oktober 1973) is een Franse schrijver van politieromans en thrillers.

Biografie

Franck Thilliez werkt in de informatietechnologie en woont met zijn gezin in Hauts-de-France, Noord-Frankrijk. Zijn boeken worden in het Nederlands vertaald door Richard Kwakkel.

La Chambre des morts ("Het gruwelhuis") uit 2005 betekende zijn Franse én internationale doorbraak. Het boek werd genomineerd voor belangrijke thrillerprijzen: de Grand Prix RTL-Lire en de Prix des Lectrices ELLE 2006. De SNCF (Franse Spoorwegen) onderscheidde Thilliez ervoor met de Prix du Polar 2006.

La Chambre des morts werd in 2007 onder dezelfde titel verfilmd door Alfred Lot (2007) met Mélanie Laurent als Lucie Henebelle

Bibliografie