Boek
Nederlands

Alles wat je absoluut niet wil weten over 13 en nog veel, veel, veel, veeeeeeeel meer!

Frank Pollet (auteur)

Alles wat je absoluut niet wil weten over 13 en nog veel, veel, veel, veeeeeeeel meer!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Omkeerboek met waargebeurde en fictieve griezelverhalen rond het magische ongeluksgetal dertien. Met kleine zwart-witfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Weetjes
Titel
Alles wat je absoluut niet wil weten over 13 en nog veel, veel, veel, veeeeeeeel meer!
Auteur
Frank Pollet
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Alles wat je absoluut niet wil weten over dertien en nog veel, veel, veel, veeeeeeeel meer!
Editie
1
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2013
88, 118 p. : ill.
Aantekening
Keerdruk
ISBN
9789462420083 (hardback)

Besprekingen

Omkeerboek rond het magische getal dertien, voor de helft fictie, en voor de andere helft non-fictie. Vanaf het lichtgekleurde omslag worden diverse waargebeurde rampzalige, griezelige of verschrikkelijke feiten rond het ongeluksgetal dertien beschreven, die zich voordeden in de maatschappij, de wereldgeschiedenis en in de sport. De toepassing van het getal dertien is daarbij wel vaak erg vergezocht. Geïllustreerd met kleine korrelige onduidelijke zwart-witfoto’s. De andere helft van het boek, opengeslagen vanaf de donkergekleurde omslag, bestaat uit dertien griezelverhalen waarin het getal dertien een rol speelt. Daarbij is het verhaal 'De ratjes' om onduidelijke reden opgedeeld in zeven stukje, die afgewisseld worden met zes andere verhalen. De verhalen zijn wisselend van kwaliteit. In het verhaal 'Sintel' wordt grof gescholden. Alle verhalen zijn eerder verschenen in verzamelbundels met griezelverhalen van Vlaamse schrijvers. Het fictiegedeelte heeft een inhoudsopgave, het non-fict…Lees verder

Over Frank Pollet

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nieuwsmeester

Frank Pollet (Sint-Niklaas, 5 juli 1959) is een Vlaamse schrijver van poëzie, jeugdboeken en theater. Tevens is hij werkzaam als journalist.

Carrière

De kinderboeken van Frank Pollet werden tweemaal bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury, met de Trofee LEES 1 7 en met de Inclusieve Griffel 2015. Werk van hem werd vertaald naar het Frans, Indonesisch en Chinees.

In 2016 ontving Frank Pollet de Cultuurprijs van de Stad Sint-Niklaas.

Frank Pollet en zijn vrouw Moniek Vermeulen vormen samen de hoofdredactie van KITS, een actualiteitenmagazine voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Bibliografie

Kinder- en jeugdboeken

  • Woordbrigade
  • Opastop!
  • Vanillo!
  • Crapuultjes!
  • De Put!
  • Kierewieteke!
  • Zonder Doel
  • Burenboel!
  • Gezellig…Lees verder op Wikipedia