Boek
Nederlands
Een groep Algerijnse vrijheidsstrijders beraamt in 1963 een plan om de Franse president De Gaulle door een beroepsmoordenaar te laten doden.
Titel
De dag van de Jakhals
Auteur
Frederick Forsyth
Vertaler
J.F. Niessen-Hossele
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The day of the jackal
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019 | Andere uitgaves
464 p.
ISBN
9789400511088 (paperback)

Besprekingen

Deze klassieke thriller beschrijft enerzijds de voorbereiding van een moordaanslag op de Franse president De Gaulle in 1963 door een beroepsmoordenaar, gehuurd door de OAS, anderzijds de opsporing van deze man door de politieke instanties voordat hij het dodelijk schot kan lossen. Het verhaal wekt de indruk van een gedramatiseerde documentaire. Het is echter een combinatie van thriller en detective, aansluitend bij de realiteit. Compositie en stijl getuigen van vakmanschap. Het verhaal is op bescheiden wijze gelardeerd met snufjes erotiek en geweld. Behoorlijke vertaling.

Over Frederick Forsyth

CC BY 2.0 - Foto van/door Das blaue Sofa

Frederick Forsyth (Ashford, Kent, 25 augustus 1938) is een Engelse schrijver.

Jeugd 1938-1960

Frederick Forsyth werd geboren in Groot-Brittannië in Ashford, Kent. Hij werd geplaatst op de beroemde Engelse Tonbridge School, een kostschool die deel uitmaakt van de Etongroup. Na Tonbridge studeerde Forsyth aan de Universiteit van Granada in Spanje. Al na vijf maanden staakte hij zijn studie en keerde terug naar Engeland. In mei 1956 sloot hij zich op zijn negentiende aan bij de RAF als een van de jongste piloten. In 1958 zwaaide hij af en werd journalist bij de Eastern Daily Press in Norfolk.

Journalist 1961-1969

In 1961 ging hij bij Reuters werken, eerst in Parijs (waar hij onder andere de aanslagen van de OAS op Charles de Gaulle versloeg), en later in Oost-Europa. In 1965 keerde hij terug naar Engeland en werd verslaggever voor de BBC. In 1967 brak er in Nigeria een b…Lees verder op Wikipedia