Boek
Nederlands

Er zijn er drie jarig

Geertje Gort (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
Er zijn er drie jarig
×
Er zijn er drie jarig Er zijn er drie jarig
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Siem, Stef en Saartje zijn een drieling. Daarom zijn ze altijd op dezelfde dag jarig. Maar ze willen alle drie een eigen verjaardag. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn, Meerlingen
Leesniveau
AVI 6
Titel
Er zijn er drie jarig / Geertje Gort ; tek. van Rick de Haas
Auteur
Geertje Gort
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2005
40 p. : ill.
ISBN
90-276-6030-1

Besprekingen

Uitgeverij Zwijsen blijft actief op het educatieve front, zoals dat heet. Onlangs verschenen weer zes stuks 'Bollebozen', boekjes voor kinderen die 'snel vorderen met lezen'. Dit maal in het eerste niveau: de Bolleboos 'start' voor kinderen van 7 en 8 jaar die lezen op AVI 5 en 6 niveau. De bedoeling van de Bolleboos-serie is leesstof bieden op een redelijk hoog AVI-niveau. Het omgekeerde van 'makkelijk lezen' dus.

In alfabetische volgorde is Christel van Bourgondië met Dubbelland: Iris en Siri het eerst aan de beurt. In Dubbelland heeft elk mens een dubbelganger. Iris ontmoet haar dubbelgangster Siri in het kasteel waar zij woont. Iris is een dochter van een ridder en Siri is danseres en toneelspeelster. Ze besluiten een dag te ruilen. Dat loopt anders dan ze verwacht hadden. De toneelspelers vertrekken zonder dat Iris het merkt en zo blijft Siri in het kasteel achter en belandt Iris in een paar avontuurtjes die ze niet zo leuk vindt. Alles komt goed als zowel Iris als …Lees verder
Siem, Stef en Saartje zijn een drieling en dus op dezelfde dag jarig. Omdat ze dat niet leuk vinden, bedenken hun ouders dat ze ieder een wens mogen doen, die alle drie op hun verjaardag vervuld worden. Het verhaal in tien korte, overzichtelijke hoofdstukken is in een vlotte stijl geschreven, waarbij de dialoogvorm veel is gebruikt. Het verhaal wordt ondersteund door zes paginagrote illustraties, die een goed beeld van de tekst geven. De illustraties zijn getekend met zwarte inkt en ingekleurd met grijstinten. De kaft toont de drieling met een wenslijstje en drie taarten. Voor kinderen die al gevorderd zijn in het lezen een aantrekkelijk en humoristisch verhaal dat goed aansluit bij hun leesvaardigheden. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Suggesties