Boek
Nederlands

Vakantie op een vlot

Gerard Tonen (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Vakantie op een vlot
×
Vakantie op een vlot Vakantie op een vlot
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De kinderen uit de Giraffestraat kunnen elkaar in de vakantie niet missen. Ze bouwen samen een vlot en gaan ermee varen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vakantie
Leesniveau
AVI 8
Titel
Vakantie op een vlot / Gerard Tonen ; tek. van Georgien Overwater
Auteur
Gerard Tonen
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2004
121 p. : ill.
ISBN
90-276-7640-2

Besprekingen

De kinderen uit de Giraffestraat zien de zomervakantie met argusogen naderbij komen. Ze hebben helemaal geen zin om met hun ouders op vakantie te vertrekken en opperen het idee om samen een vlot te bouwen en ermee naar Friesland te varen. Dit voorstel stuit natuurlijk eerst op protest van de ouders, maar uiteindelijk geven ze de kinderen hun zin, op voorwaarde dat ze de Waddenzee niet zullen opvaren. Nadat ze samen het vlot hebben gebouwd, worden ze uitgezwaaid door hun ouders. Op hun tocht zijn de kinderen getuige van een bankoverval. Met de hulp van Hielke en Sietse (uit de reeks 'de Kameleon') rekenen ze de overvaller in. Tegen de belofte aan hun ouders in, varen de kinderen toch de Waddenzee op... Het vlot is daar helemaal niet geschikt voor en de kinderen verliezen de controle over hun vaartuig. Een helikopter redt alle opvarenden.

Terug in de Giraffestraat betrappen Violet en Boudewijn de inbreker die hun buurt al een tijdje onveilig maakte. Van de burgemeester krijgen ze…Lees verder
De kinderen uit de Giraffestraat kunnen elkaar in de vakantie niet missen. Ze bouwen samen een vlot en gaan daarmee varen. Als ze op de Waddenzee terechtkomen, dreigt het avontuur slecht af te lopen. Ze worden door een helikopter gered. Wensvervullend avontuurlijk verhaal dat draait om de gebeurtenissen. Er is geen karaktertekening. De Kameleon speelt ook een rol in het verhaal. Leuke vondst voor een doelgroep die de boeken nog niet leest, maar wel de film gezien heeft. Redelijk geschreven, in korte getitelde hoofdstukken, met een enkele taalfout. De illustraties zijn vlot getekend en passen goed bij het verhaal. Afzonderlijk te lezen deel uit een serie. Vanaf ca. 8 jaar.