Boek
Nederlands

Boven op Stanktop

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Loizedda (illustrator), Roberto Ronchi (illustrator)
Muis Geronimo (ik-persoon) gaat samen met zijn vrienden en familie naar het kerstfestival in het wintersportdorpje Walmalm. Maar de kerstversiering wordt gestolen en de verlichting gaat stuk. Probeert iemand het festival te saboteren? Met enkele weetjes en recept. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Boven op Stanktop
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Loizedda Roberto Ronchi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Natale a Picco Puzzolo
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2020
115 p. : ill.
ISBN
9789059248571 (hardback)

Besprekingen

Muis Geronimo (ik-persoon), uitgever van De Wakkere Muis, gaat samen met zijn vrienden en familie naar het kerstfestival in het wintersportdorpje Walmalm. Maar wat een feest moet worden, wordt een ramp! Iemand steelt de kerstversiering en de verlichting gaat stuk. Probeert iemand het festival te saboteren? Stilton vertelt als ik-persoon het verhaal, dat in de bekende stijl is van de populaire reeks over Geronimo Stilton: verschillende lettertypes in grootte en vormgeving, woordgrapjes en veel kleurenillustraties. Het verhaal wordt nooit echt spannend, omdat het vooral een opsomming is van gebeurtenissen. Tussendoor staan weetjes over de wintersport en een recept voor een kerstboomtaart. Achterin staat een inhoudsopgave. Deel 87 van de 'Geronimo reeks', deel 86 was ‘Onderwaterpiraten'* (2020). Liefhebbers van Geronimo zullen dit avontuur, dat onafhankelijk van de andere delen is te lezen, wel kunnen waarderen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties