Boek
Nederlands

Een weekend met een gaatje

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator)
+1
Een weekend met een gaatje
×
Een weekend met een gaatje Een weekend met een gaatje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De muis Geronimo Stilton is door zijn jonge assistente Pinky Punk ingeschreven voor een rollerskaterrace. De race blijkt niet zonder gevaren te zijn. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Skeelers
Titel
Een weekend met een gaatje / Geronimo Stilton ; ill. Larry Keys ... [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Un assurdo weekend per Geronimo
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2006
115 p. : ill.
ISBN
90-5461-421-8 90-8592-025-6

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. Pinky Punk, de jonge assistente van Geronimo, heeft hem ingeschreven voor een rollerskaterrace. De race blijkt te bestaan uit een gevaarlijke tocht langs ravijnen, vulkanen en gebieden met wilde dieren. Hoe redt Geronimo zich hier nu weer uit? Deel 23* van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden zoals 'ijzingwekkende etappe' en 'parcours'. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties