Makkelijk lezen
Nederlands
In het meer zit een eng beest. Geronimo gaat op onderzoek uit. Maar is dat beest wel echt? Vanaf ca. 7 jaar.
Extra onderwerp
Taalpunt
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Het beest in het meer
Auteur
Geronimo Stilton
Bewerker
Juliette Rosenkamp
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Claudio Cernuschi Giuseppe Di Dio
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mostro di Lago Lago
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019
57 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde versie van Het monster van Lago Lago
ISBN
9789085925163 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Geronimo Stilton wordt door zijn opa naar een meer gestuurd waar een vreemd beest is ontdekt. Hij moet een artikel en een foto voor zijn krant maken. Maar bestaat dat beest echt of is het verzonnen door de hoteleigenaar en de redacteur van een roddelblad? Er worden geen hoofdletters in de korte zinnen gebruikt en de tekst bevat vooral eenlettergrepige woorden. De meerlettergrepige woorden, vooral namen van personen, zijn in rood en groen afgedrukt. De tekst is in een ruime bladspiegel gezet, waarbij veel regels wit zijn gebruikt. Door de vele tekeningen, tekeningetjes en briefjes in een kader ziet het er erg aantrekkelijk uit. Het verhaal eindigt met vijf vragen en een inhoudsopgave. Dit deeltje uit de ‘Makkelijk lezen’-serie* rondom Geronimo en zijn grote muizenfamilie is een vereenvoudigde uitgave van ‘Het monster van Lago Lago’*. Het door de uitgever vermelde niveau AVI-M3 is niet officieel vastgesteld. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties