Geronimo Stilton gaat op wintersport. Op de berg botst Dries Durfal hard tegen hem aan. Geronimo moet naar het ziekenhuis. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Ongevallen
Extra onderwerp
verhalen, muizen, avontuur
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Ahi ahi ahi, sono nei guai!
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019
100 p. : ill.
ISBN
9789085923923 (hardback)

Besprekingen

Geronimo gaat met zijn familie op skivakantie. Het is er heel leuk totdat Geronimo omver wordt geskied door Dries Durfal en al zijn botten breekt. Hij belandt voor een hele tijd in het ziekenhuis. Gelukkig is zijn familie in de buurt om hem te steunen. Als Geronimo weer beter is gaan ze nog eens skiën en bezoeken ze het ziekenhuis waar Geronimo zo lang heeft gelegen om de zieken te steunen. Dit deeltje uit de ‘Makkelijk lezen’-serie* over de wereldberoemde muis Geronimo Stilton is een bewerking van ‘Oei, oei, ik zit in de knoei!’. Er staan nagenoeg alleen maar eenlettergrepige woorden in en hoofdletters worden niet gebruikt (alleen bij persoonsnamen). De gevarieerde lay-out is niet zo druk als we gewend zijn bij Geronimo, wat maakt dat het boek prettig leest. De vele kleurenillustraties nodigen uit om uitgebreid te bekijken en vullen het verhaal aan. Achterin staan spelletjes en tips die je kunt gebruiken wanneer je op ziekenbezoek gaat. Ook is er een quiz over het verhaal opgenomen. …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties