Boek
Nederlands

Het spook van de metro

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wanneer er aanwijzingen zijn dat er zich in de metro van muizenstad Rokford een gigantische kat ophoudt, komt de muis Geronimo Stilton in actie. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
AVV, avontuur
Titel
Het spook van de metro
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il fantasma del metro
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2008 | Andere uitgaves
117 p. : ill.
ISBN
9789054613985

Besprekingen

Als er aanwijzingen zijn dat een gigantische kat zich in de metro van muizenstad Rokford ophoudt, komt Geronimo Stilton, uitgever van de krant 'De Wakkere Muis', in actie. Samen met zijn zuster en zijn neef gaat Geronimo op onderzoek uit, waarbij hij echter heel wat moet doorstaan om het raadsel op te lossen. Zeventiende deel van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van de hoofdpersoon Geronimo Stilton. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. De bladspiegel is hierdoor erg onrustig. Of de humor iedereen zal aanspreken, is de vraag, maar ondanks dat leest he…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties