Makkelijk lezen
Nederlands
De muis Geronimo (ik-persoon) en zijn neef Ben gaan naar een nieuwe winkel. Ze kopen heel veel. Maar er klopt iets niet. Geronimo gaat op onderzoek uit. Verhaal in korte zinnen en met eenvoudige woorden. Vanaf ca. 7 jaar.
Extra onderwerp
Taalpunt
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Ik wil alles!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Claudio Cernuschi Giuseppe Di Dio
Vertaler
Loes Randazzo
Bewerker
Juliëtte Rosenkamp
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Una truffa coi baffi
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2020
60 p. : ill.
ISBN
9789059248373 (hardback)

Besprekingen

Geronimo Stilton (ik-persoon) ontvangt post van koophal de Snorhaar. Er is van alles te koop en het is zo goedkoop dat iedereen zijn winkelwagen vollaadt. Tot Geronimo thuis komt en alle spullen probeert en proeft. Dan is hij teleurgesteld en ontdekt hij dat de spullen nep zijn en dat de klanten door golven in hun koptelefoon beïnvloed worden. Een aardig verhaal met de bekende muizengrapjes en voor de doelgroep aantrekkelijke vormgeving. Het leesniveau komt volgens de uitgever overeen met AVI-M3: vooral eenlettergrepige klankzuivere woorden in korte zinnen op een nieuwe regel zonder hoofdletters. Het veelvuldig gebruik van het woord ‘ik’ is storend bij het (voor)lezen. Bevat veel kleine gekleurde tekeningetjes, paginagrote tekeningen, gekleurde woorden en wisselende lettertypes en als afsluiting enkele vragen over de tekst. In hetzelfde Makkelijk Lezen-format verschenen meerdere uitgaven waaronder ‘Het oog van de zee’* (2020). Voor kinderen die al een tijdje zelf lezen maar voor wie d…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties