Boek
Nederlands

Op weg

Geronimo Stilton (auteur)
+1
Op weg
×
Op weg Op weg
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ik hou van de zee. Ga je mee? Of ga je met het vliegtuig ver weg over zee? Samenleesboek op AVI-Start en hoger. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Reizen
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Op weg
Auteur
Geronimo Stilton
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019
[32] p. : ill.
ISBN
9789085925279 (hardback)

Besprekingen

Ben, de neef van Geronimo Stilton, gaat op reis met zijn oom. Zo komen ze op een boot, boerderij, in een trein, op het strand en heel ver weg. Iedere spread kent dezelfde opbouw: op de linkerpagina staan een of twee woorden op niveau AVI-Start (ben, boom, zee, zit, heet, zon) met daarbij een eenvoudige illustratie en een korte zin (ik heet ben), die oploopt in lengte (ik neem de bol mee in de tas). Op de rechterpagina staan vier regels tekst, in rijmvorm (aabb), dat niet altijd even soepel loopt. De woorden van de linkerpagina zijn rood afgedrukt in de verder zwartgedrukte tekst, waarin ook complexe woorden staan als herinneringen en kangoeroes. Het doel is om de teksten samen te lezen met iemand die het lezen beheerst. De illustraties, in de bekende Stiltonstijl, staan op de rechterpagina omlijnd door een tekstballon en geven aanvullend beeld. Aan het eind worden alle hoofdwoorden nog eens herhaald. Het thema is reizen, dat op iedere pagina terugkomt, zonder dat er een echt doorlopen…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia