Boek
Nederlands

Opgesloten in het museum!

Geronimo Stilton (auteur), Dorette Zwaans (vertaler)
+1
Opgesloten in het museum!
×
Opgesloten in het museum! Opgesloten in het museum!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Geronimo zit per ongeluk opgesloten in het berghok van het Egyptisch Museum. Help jij hem te ontsnappen door opdrachten en puzzels op te lossen? Let ook op de plattegronden. Met veel kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Raadsels, Puzzels
Titel
Opgesloten in het museum!
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
In trappola... dentro al museo!
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2020
96 p. : ill.
ISBN
9789059248243 (paperback)

Besprekingen

De uitgever van De Wakkere Muis zit per ongeluk opgesloten in het berghok van het Egyptisch Museum. Hij vraagt de lezers hem te helpen daaruit te ontsnappen. Er zijn twee levels; het tweede level is moeilijker dan het eerste omdat dat zich − in tegenstelling tot het eerste − over het hele museum uitstrekt. Geronimo vertelt steeds waar hij is en aan het eind van zijn relaas biedt hij de lezer verschillende mogelijkheden. Daardoor lees je het boek niet van begin tot eind maar blader je voortdurend heen en weer, afhankelijk van de aanwijzingen. De verhalende gedeelten zien er dankzij de illustraties en bijzondere typografie en vormgeving zoals gewoonlijk aantrekkelijk uit, de pagina’s met de keuzemogelijkheden (o.a. acties) hebben aan de randen alle een eigen kleur zodat ze makkelijk zijn terug te vinden. De escapeboeken zullen vooral lezers aanspreken die, behalve van de avonturen van de pientere muis, ook van puzzelen en logisch nadenken houden. Het boek bevat een drukfout: aan de binn…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia