Boek
Nederlands

Ridder voor een dag

Geronimo Stilton (auteur), Roberto Ronchi (illustrator), Andrea Da Rold (illustrator)
Geronimo (ik-figuur) reist naar de middeleeuwen. Hij moet een riddertoernooi winnen, zodat freule Manon niet tegen haar zin hoeft te trouwen. Maar Geronimo is niet zo'n held. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Ridders
Titel
Ridder voor een dag
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Roberto Ronchi Andrea Da Rold Danilo Loizedda
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Cavaliere per un giorno
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2017
154 p. : ill.
ISBN
9789085924302 (hardback)

Besprekingen

De populaire muis, Geronimo Stilton (ik-figuur), de hoofdredacteur van uitgeverij 'De wakkere muis', reist met zijn familie in Stanley de Tijdreiscamper naar de middeleeuwen. In dit 73e deel in de serie* zorgt zijn neef Klem ervoor dat Geronimo een riddertoernooi moet winnen, zodat freule Manon Baudoin niet tegen haar zin hoeft te trouwen. Het valt de weinig heldhaftige Geronimo niet mee om het op te nemen tegen echte ridders. Stanley de camper helpt een handje mee. Ook dit deel lijkt op de vorige delen: vrolijk taalgebruik, royale hoeveelheid kleurrijke, geinige tekeningen, woordgrapjes en de diverse lettertypes in verschillende kleuren waardoor iedere bladzijde er aantrekkelijk uit ziet. Tussendoor en achterin veel informatie over het leven in de middeleeuwen. Het speelse format maakt deze boeken extra toegankelijk voor spaarzame lezers. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties