Boek
Nederlands

Toernooi op het Toverslot

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Carolina Livio (illustrator)
Als Geronimo in de riddertijd belandt, wordt hij uitgedaagd door een zeer gespierde ridder. Maar er staat nog meer op het spel: de ridder vindt Duifje Duistermuis erg leuk. Wat vindt Geronimo daarvan? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Wedstrijden, Ridders
Titel
Toernooi op het Toverslot
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto Carolina Livio Valeria Cairoli Alessandro Costa
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il grande torneo di Castel Leggenda
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019
119 p. : ill.
ISBN
9789085925378 (hardback)

Besprekingen

Geronimo gaat weer terug in de tijd en belandt voor de tweede keer in de middeleeuwen op het Toverslot. Hier kwam hij eerder (in deel 80: 'Het Toverslot'*) ook al terecht. In de riddertijd wordt hij uitgedaagd om deel te nemen aan een toernooi door een enorm gespierde ridder. Het toernooi bestaat uit vijf duels, ze moeten o.a. grafzerkwerpen. Maar er staat nog meer op het spel voor Geronimo: de ridder heeft een oogje laten vallen op Duifje Duistermuis, een meisje dat Geronimo zelf ook erg leuk vindt! Verhaal in de bekende stijl van de populaire reeks over Geronimo Stilton: verschillende lettertypes in grootte en vormgeving, woordgrapjes en veel illustraties. Het verhaal wordt nooit echt spannend, omdat het vooral een opsomming is van gebeurtenissen. Tussendoor zijn ook kleurige kaders met weetjes opgenomen, of tekeningen en plattegronden van bv. de botanische tuin en Slot Smeerkaas. Liefhebbers van Geronimo zullen dit avontuur, dat onafhankelijk van de andere delen is te lezen, wel ku…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties