Boek
Nederlands

Het grote eet-boek

+1
Het grote eet-boek
×
Het grote eet-boek Het grote eet-boek

Het grote eet-boek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Peuter Jos leert dat iedereen moet eten, maar dat ieder wel iets anders eet. Prentenboek met grote, eenvoudige schilderingen in kleur over eten. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Voeding
Titel
Het grote eet-boek
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011 | Andere uitgaves
[20] p. : ill.
Aantekening
Kartoneditie
ISBN
9789044816471 (hardback)

Besprekingen

Op het moment dat peuter Jos aan tafel geroepen wordt, ziet hij zijn babybroertje/zusje bij zijn moeder drinken. Iedereen moet eten, maar iedereen eet ook iets anders. Via paginagrote prenten met duidelijke afbeeldingen van verschillende dieren komt de lezer weer uit bij Jos en ziet hem nu juichend aan tafel zitten. Het lekkere toetje tot besluit zorgt voor een positieve afsluiting van zowel de maaltijd als het boek. Bij de illustraties gaat het om het specifieke eetgedrag van dat dier. In de korte teksten – bestaande uit een enkele zin zonder hoofdletters, soms met een aanvulling tussen haakjes – komen verschillende synoniemen van het werkwoord 'eten' voor. Enig gevoel voor humor ontbreekt gelukkig niet. De met zwarte inkt uit de hand geverfde teksten beperken zich strikt tot de illustratie. De illustraties bestaan voor een deel uit collages van krantenpapier, die in heldere kleuren zijn overgeschilderd. Over Jos zijn ook andere ‘Het grote....’-boeken verschenen (slaap/knuffel/billen…Lees verder

Het grote eet-boek

Eerder verschenen al ‘Het grote billen-boek’, ‘Het grote slaap- boek’, ‘Het grote knuffel-boek en ‘Het grote baby-boek’. Van enkele titels verscheen ook een miniboekje of kartonboekje. Guido van Genechten zet de reeks verder met ‘Het grote eet-boek’. We maken kennis met Jos, een vrolijke kleuter. Die staat te kijken naar zijn babybroertje of -zusje dat borstvoeding krijgt van mama. Op dat moment roep papa dat het eten klaar is. Vervolgens krijg je een hele reeks dieren te zien, die ook aan het eten zijn. Sommigen daarvan eten alleen fruit, anderen weer alleen maar groenten, noten of eikels. Er zijn er die zot zijn van kaas of die in hun eentje een heel grasveld kort houden of bomen kaal eten. Weer andere vinden hun eten onder de grond, in het water of in bloemen. En Jos? Jos eet vandaag een bord soep, sla met tomaten, brood, spaghetti met vlees en kaas en wel drie toetjes! Opvallend is niet alleen dat het eten centraal staat, maar ook het plezier van het eten. Alle eters doen dit met …Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max

Suggesties