Boek
Nederlands

Levend lijk

Guy Didelez (auteur)
+1
Levend lijk
×
Levend lijk Levend lijk
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lien logeert met haar tweelingzus Tessa in de kerstvakantie bij een tante die op een kasteel woont. In haar logeerkamer ziet Lien een schilderij met het 'levende lijk' uit haar nachtmerries. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Levend lijk
Auteur
Guy Didelez
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2006
112 p.
ISBN
90-59323-15-7

Besprekingen

De tweeling Lien en Tessa gaat in de kerstvakantie logeren bij tante Nicole, die sinds kort een rijke Italiaanse vriend heeft en op een kasteel woont. Lien heeft al drie nachten last van nachtmerries als ze in haar logeerkamer komt en daar tot haar schrik het schilderij met het 'levende lijk' uit haar angstdromen ziet. Ook hangt er op het kasteel een raadselachtige sfeer. Klasgenoot Tobias stelt voor raad te vragen aan zijn tante die tarotkaarten legt. Zij waarschuwt Lien voor een dreigend gevaar. Onderhoudend, spannend en af en toe geestig verhaal uit de reeks 'Bibberboeken' dat zich afspeelt in de buurt van Antwerpen en zowel levensechte (maffiapraktijken) als duistere ingrediënten bevat. Vlotte dialogen. De zeven genummerde hoofdstukken bevatten geen illustraties. Spannend omslag dat de griezelliefhebbers het verhaal in zal trekken. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia