Boek
Nederlands

Ik wil er twee !

Hans Hagen (auteur), Philip Hopman (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Evert is zo gek op honden dat hij er wel twee wil hebben. Prentenboek met speelse, kleurige illustraties en een grappige tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Ik wil er twee ! / Hans Hagen ; tek. Philip Hopman
Auteur
Hans Hagen 1955-
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2000
[28] p. : ill.
ISBN
90-00-03300-4

Besprekingen

Ik wil een hond, een echte". Evert uit die wens heel erg direct. Als hij geen hond krijgt, gaat hij bij zijn opa wonen. Ivo en Christel (zijn ouders) proberen hem eerst te paaien of over iets anders te beginnen, maar dat lukt niet bij Evert. Al heel snel geven de twee toe en gaan ze naar het asiel om een hondje te kiezen. Aan Evert vertellen ze nog niets. Intussen is Evert weggelopen, maar in het park vindt hij een hondje en dat neemt hij mee naar huis. En opnieuw geven Ivo en Christel toe. Het beestje mag blijven. Even later komt de postbode, die op zoek is naar zijn hondje. Evert wil zijn nieuwe schat niet afgeven, maar het beestje loopt vanzelf naar zijn baasje toe. Niet getreurd, ook de postbode is een en al vriendelijkheid. Evert krijgt een puppy én de hond uit het asiel.


Als deze samenvatting banaal klinkt, dan is dat omdat ook het verhaal dat is. Veel gebeurt er niet en wat gebeurt, is soms nogal verward. Is de hond uit het asiel dezelfde als die uit het park en du…Lees verder
Klein,oblong prentenboek over Evert, die zó graag een hond wil, dat hij er wel twee wil hebben! Evert wil alleen maar bij zijn ouders Ivo en Christel blijven wonen wanneer zij een hond voor hem aanschaffen. Gebeurt dat niet, dan gaat Evert bij Opa Tik wonen: die heeft een hond én een kamertje vrij voor hem. Aanvankelijk zoeken Everts ouders allerlei uitvluchten, maar uiteindelijk maken ze in het asiel een keuze voor Leentje, een klein zwart hondje met een grijs topje aan haar staart. In de periode dat Leentje nog enkele dagen in het asiel moet blijven in verband met 'prikken', loopt Evert écht weg en ontmoet hij onderweg in het park een klein zwart hondje met een grijs topje aan de staart. Het grappige verhaal kent daarna enkele leuke verwikkelingen. Het is geschreven in dartel, mooi, eigentijds Nederlands. In dit prentenboek spelen verhaal en illustraties echter beide een hoofdrol: de in blokken gezette tekst is verweven met de even dartele, speelse, kleurige, soms paginaoverstijgend…Lees verder

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia