Boek
Nederlands

Het grote buitengewoon beangstigend bloedstollende bibberboek

Het grote buitengewoon beangstigend bloedstollende bibberboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Zeven griezelverhalen van zeven verschillende auteurs. Over een spiegelbeeld dat een boosaardig leven leidt, over Sebastiaan die vreemde boodschappen krijgt en over waarom het getal 13 zo gevaarlijk is. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het grote buitengewoon beangstigend bloedstollende bibberboek
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
175 p.
ISBN
9789059323957

Besprekingen

Dit Grote bibberboek opent met een bijzonder spannend gps-verhaal van de hand van Bavo Dhooge, dat meteen de toon zet voor de volgende zes verhalen. Zo lezen we o.m. over een 'Helse nacht' (Luc Descamps) en over het 'Spiegelpaleis' van Nico De Braeckeleer. Verder leren we Sebastiaan kennen, die zonet zijn broertje Jonas verloor na een strijd tegen leukemie, en dat verlies, op een buitengewone manier tracht te verwerken (in 'Jonas' van Johan Vandevelde). In dit verhaal komen we terecht in een totaal andere wereld, van cijfers en getallen, van merkwaardige berekeningen en van beangstigende en merkwaardige waarheden over het getal 13. Met zijn 'Triskaideka' schreef Frank Pollet dan weer een bonte mix van fictie, realiteit en geschiedenis. Katharina Van Cauteren laat ons de andere kant zien van de op het eerste gezicht zachtaardige 'Juf Els'. Ten slotte komen we terecht aan de 'Duivelstafel', bij Kris Kowlier.

Het grote bibberboek is een bonte verzameling verhalen va…Lees verder
Dit boek bevat zeven griezelverhalen, geschreven door zeven verschillende Vlaamse auteurs. Elk verhaal wordt gevolgd door een portret van de auteur in beeld en tekst. Daarin staan enkele achtergronden van de schrijver en zijn/haar verhaal en een verwijzing naar zijn/haar website. De verhalen zijn wisselend van kwaliteit en karakter. Helaas opent de bundel niet met de sterkste verhalen. Tot deze categorie behoren de verhalen die niet allereerst zijn gebouwd op grove griezeleffecten, maar een psychologische dimensie hebben, zoals ‘Spiegelpaleis’ (kwaadaardig spiegelbeeld neemt identiteit van ik-figuur over) en ‘Jonas’ (hoofdpersoon krijgt tekens van zijn aan leukemie overleden broertje). In het verhaal ‘Triskaideka’ wordt het literaire experiment niet geschuwd. Omslagillustratie verwijst naar het verhaal ‘Jonas’: een doorschijnend jongetje dat op een spookachtig perron naar een in blauwgrijs licht opduikende trein loopt. Vanaf ca. 10 jaar.

Het grote buitengewoon beangstigend bloedstollende bibberboek

Bundel met zeven spannende korte verhalen van zeven verschillende auteurs. Ideale manier om kennis te maken met griezelverhalen en met de verschillende auteurs. Doordat de verhalen kort zijn, is het boek zeker aantrekkelijk voor kinderen die niet zo graag lezen. Misschien prikkelt het hen wel om eens een ander boek van één van de auteurs ter hand te nemen!