Boek
Nederlands

Mama's verdwijnen nooit helemaal

Hilde Loeters (auteur), Sanne Te Loo (illustrator)

Mama's verdwijnen nooit helemaal

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als Lindes moeder ernstig ziek is, komt oma helpen. Maar Linde vindt oma niet lief en zoekt troost bij haar knuffel, Schaap. Prentvertelling met statische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mama's verdwijnen nooit helemaal / Hilde Loeters ; met ill. van Sanne te Loo
Auteur
Hilde Loeters
Illustrator
Sanne Te Loo
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2004
[58] p. : ill.
ISBN
90-448-0237-2

Besprekingen

Linde en Schaap, een wollig gepersonifieerd speelgoedschaapje, zijn onafscheidelijk. Maar Linde heeft verdriet. Mama is erg ziek en nu moet oma voor haar zorgen. En het klikt niet tussen oma en Linde. Soms schreeuwt oma tegen papa dat ze het zo druk heeft, dat er zoveel werk is in huis en daar krijgt ze veel te weinig dank voor. Als ze op een avond oma's 'onweer' niet meer verdraagt, vlucht ze met Schaap in het donker naar de schapenstal om troost te zoeken. Linde en Schaap gaan er op zoek naar de schapenmam van Schaap. Ook hij had een zieke moeder, die tenslotte op een wolk is gestapt. Als ze weer naar huis gaan, blijkt iedereen heel bezorgd te zijn, ook mama. Heel invoelbaar worden de ervaringen van Linde en Schaap in de taal weergegeven. Ook de kleuren van de aquarelillustraties ondersteunen deze sfeer. Ze zijn geschilderd op elke pagina in mooie, zacht kleuren. Soms klein, soms paginagroot of doorlopend op beide bladzijden. Maar de personen zijn statisch getekend; hier en daar zij…Lees verder

Over Hilde Loeters

Hilde Loeters (12 juni 1961) is een Belgische schrijfster van jeugdboeken. Zij woont in Brugge.

Levensloop

Tot 2001 was Loeters actief als huisarts. In dat jaar werd bij haar echter CVS geconstateerd, waardoor zij haar praktijk moest opzeggen. Zij volgde op dat moment reeds een schrijfcursus en haar ziekte stelde haar in de gelegenheid meer tijd te besteden aan het schrijven van boeken. In 2003 verscheen haar eerste publicatie.

Publicaties

In 2003 verscheen haar eerste boek, Jos wil er eens uit, dat verhaalt over een schildpad met een identiteitscrisis. Dit werk werd in het Koreaans vertaald.

In de volgende jaren verschenen achtereenvolgens:

  • Mama's verdwijnen nooit helemaal (2004).
  • Het geheim van Siena Hoed (2005).
  • Jos heeft lentekriebels (2005), het vervolg op Jos wil er eens uit.
  • Een vriend? (2…Lees verder op Wikipedia