Boek
Nederlands

Het mooiste boek van de wereld

Imme Dros (auteur), Harrie Geelen (illustrator)

Het mooiste boek van de wereld

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Ella vindt het vreselijk dat ze het boek waaruit juf voorleest niet kan volgen omdat ze ziek wordt. Prentenboek met paginagrote waterverfillustraties in sprekende kleuren. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Boeken, Ziek zijn
Titel
Het mooiste boek van de wereld / Imme Dros ; met tek. van Harrie Geelen
Auteur
Imme Dros
Illustrator
Harrie Geelen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2003
[36] p. : ill.
ISBN
90-451-0043-6 9789045100432 (hardback)

Besprekingen

Ella heeft thuis veel prentenboeken maar het mooiste boek is dat waar juf Lia uit voorleest. Het gaat over Cindy die haar rode schoentjes kwijt is en ze overal zoekt (vgl. 'Ik wil die!'* waarin Ella rode schoentjes uitkiest). Ella leeft zich volledig in het verhaal in en kijkt verlangend uit naar de volgende voorleesbeurt. Ze is een poosje ziek. Wanneer ze terug naar school gaat, leest de juf al voor uit een ander boek. Een zoektocht bij de boekhandel en de bieb levert niets op. Als de juf haar boek uitleent, krijgt Ella toch nog haar eigen Cindyboek. Hoe kleuters gehecht kunnen zijn aan een boek, hoe ze erin kunnen opgaan en hoe ze het ook tastbaar willen hebben, wordt prachtig verwoord en in beeld gebracht. Het verhaalverloop is rijk aan emoties en nuances: naast de realiteit komt ook de fantasie in het spel en in de dromen van Ella aan bod. Toch blijft alles heel begrijpelijk. De tekst in korte zinnen is eenvoudig en gevoelvol; ze beslaat telkens ongeveer het bovenste kwart van elk…Lees verder

Over Imme Dros

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Imme Dros

Emmy Theodora (Imme) Dros (Oudeschild, 26 september 1936) is een Nederlandse schrijfster van jeugdliteratuur.

Leven

Dros wordt als eerste van zes kinderen geboren op Texel en groeide op dat eiland op. Ze bezocht het gymnasium in Den Helder en studeerde Nederlands in Amsterdam. Daarbij ontmoette ze haar echtgenoot Harrie Geelen met wie ze drie kinderen kreeg, onder wie Pieter Geelen (1964), de mede-oprichter van het navigatiebedrijf TomTom.

In 1971 debuteerde Dros als schrijver met Het paard Rudolf. Harrie Geelen, met wie ze in Hilversum woont, illustreerde veel van haar boeken.

Werk

In de jaren zeventig schreef Dros boeken over dieren en boeken naar aanleiding van televisieseries waaraan haar man ook meewerkte. Vanaf de jaren 80 nemen onzekere pubers een grote plaats in in haar werk. Eind jaren 80 volgen boeken voor beginnende lezers, onder andere de serie over Roosje. Veel opzi…Lees verder op Wikipedia