Boek
Nederlands

1-2-3 aankleedboek : doe- en voelboek in 3 delen

Ingrid Godon (illustrator), Elena Schutjes (redacteur)

1-2-3 aankleedboek : doe- en voelboek in 3 delen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wat draagt Nellie in de lente en Cezar in de winter? Zoek hun kleding bij elkaar. Hoog hardkartonnen boekje met pagina's in drie delen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
1-2-3 aankleedboek : doe- en voelboek in 3 delen
Illustrator
Ingrid Godon
Redacteur
Elena Schutjes
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2011
[18] p. : ill.
ISBN
9789031733613 (hardback)

Besprekingen

Muis Nellie en kikker Cezar zijn op zoek naar een outfit voor elk seizoen. Nellie en Cezar zijn onder andere bekend van televisie en vele boeken; ze hebben zelfs een fanpagina op Facebook. Ingrid Godon heeft de twee figuren en hun kleding getekend. Zij is bekend van haar eigen prentenboek ‘Is het nog ver’ en haar illustratiewerk bij teksten van anderen, zoals ‘Kleinvader’ van Edward van de Vendel. In dit langwerpige combineerboek met twee afgeronde hoeken, waarbij de hardkartonnen pagina’s in drie apart te bewegen stukken zijn gesneden, kunnen peuters zelf de kleren van Nellie en Cezar bij elkaar zoeken. Op de tegenoverliggende pagina staat per tekening de naam van het kledingstuk. Om te zien of de juiste kledingstukken bij elkaar zijn gezocht, staat er op elk tekstpaginadeel een pictogram van het bijbehorende seizoen. Nellie draagt in de lente een kleedje (jurk) en in de herfst dragen zowel Nellie als Cezar een kap (capuchon). Deze taalkwesties zullen echter geen problemen opleveren…Lees verder

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia