Boek
Nederlands

De zonnebloemen

Ingrid Godon (illustrator), Isabelle Neyret (auteur)
+1
De zonnebloemen
×
De zonnebloemen De zonnebloemen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Nellie en Cezar doen een wedstrijd wie de grootste zonnebloem kan laten groeien. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De zonnebloemen
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Isabelle Neyret
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Averbode: Averbode, 2009
28 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie
ISBN
9789031727278

Besprekingen

Nellie en Cezar hebben ieder een zonnebloem. Zij doen een wedstrijd wie na drie dagen de grootste zonnebloem kan kweken. Nellie zet haar bloem in een pot en geeft hem water, Cezar zet de bloem in de grond. Hij geeft zijn bloem soep, maar daar kan de bloem niet tegen. Als Cezars bloem het niet redt, zetten zijn vrienden stiekem een nieuwe neer. Vierkant prentenboek met een eenvoudig verhaaltje over vier dieren: eekhoorn, bever, muis en kikker. De dieren hebben kleren aan en hebben menselijke trekjes. Ze zijn lief voor elkaar en gunnen elkaar de eer van het winnen. De paginagrote, simpele, wat kinderlijke tekeningen in niet te felle kleuren staan op de rechterpagina. Het eenvoudige, begeleidende verhaaltje op de witte linkerpagina wordt opgevrolijkt met een voorwerp uit het verhaaltje. Prentenboek uit de serie Nellie & Cezar*, gemaakt naar de televisieserie Nellie en Cezar. Een eenvoudig afgerond verhaaltje, geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia