Boek
Nederlands

Het gekke cadeau van Joep

Ingrid Godon (illustrator), Linda Van Mieghem (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een kikker krijgt op zijn verjaardag een emmer modder van een varken. Hardkartonnen prentenboek met kleurige tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Het gekke cadeau van Joep / [ill.] Ingrid Godon ; [tekst] Linda van Mieghem
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Linda Van Mieghem
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, [2002]
[10] p. : ill.
ISBN
9789031717804

Besprekingen

Kleuters kennen Nellie en Cezar waarschijnlijk uit het kleutertijdschrift 'Dopido' (Averbode). De twee vriendjes verduidelijken daarin bijvoorbeeld woorden of tegenstellingen op een zeer duidelijke manier. De tekeningen van Ingrid Godon illustreren prachtig begrippen en woorden, waardoor kleuters hun woordenschat op een speelse manier uitbreiden.

De grappige muis (Nellie) en de kikker (Cezar) brengen in dit kartonboekje een volledig verhaaltje. Cezar is jarig. Joep, het zwijntje, brengt een cadeau waar varkentjes dol op zijn: een emmer modder voor een heerlijk modderbad. Cezar voelt zich een echt feestvarkentje. [Lydia Herdies]
Kikker Cezar verjaart en daar horen vriendjes en cadeautjes bij. Een emmer modder, een typerend cadeau van Joep, het varken, blijkt bij nader inzien voor veel pret te zorgen in het opblaasbad in de tuin. Met behoud van een enkele dierlijke eigenschappen praten en handelen de dierfiguren als mensen. De warme, met goed op elkaar afgestemde kleuren ingevulde, kohltekeningen, die telkens doorlopen over een dubbele pagina, geven de emoties herkenbaar weer. Zes regels tekst op elke linkerpagina, middenin de illustraties, bestaat voornamelijk uit dialoog en is heel geschikt om voor te lezen. Uitnodigend omslag met een blije kikker en een muis, die vlaggetjes uit een tas halen, tegen een gele achtergrond. Weer een juweeltje van Ingrid Godon in de vorm van een stevig, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken uit een serie van vier* voor peuters vanaf ca. 3 jaar.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties