Boek
Nederlands

Ik tel tot tien

Ingrid Godon (illustrator), Bette Westera (auteur)
+1
Ik tel tot tien
×
Ik tel tot tien Ik tel tot tien
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Nellie de muis is jarig dus het is feest. Cezar heeft een taart met nog maar twee aardbeien, er zijn drie hoedjes en vier cadeautjes. En hoeveel ballonnen blaast Bas op? Groot hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties om tot tien te leren tellen. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn, Tellen
Titel
Ik tel tot tien
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Bette Westera
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017
[14] p. : ill.
ISBN
9789401446815 (hardback)

Besprekingen

Nellie de muis is jarig en ze heeft haar dierenvriendjes uitgenodigd. Er is taart met aardbeien, er zijn vlaggetjes, ballonnen, feestmutsen en cadeautjes. Op elke pagina komt een getal aan bod (van een tot tien): de eenjarige Nellie, twee aardbeien, drie hoedjes, vier pakjes, vijf krijtjes enzovoorts. Dit is te zien in de fleurige en losjes ingekleurde illustraties in gemengde techniek op een witte achtergrond. Soms lopen de afbeeldingen over twee pagina’s. Met een beknopte toepasselijke tekst op rijm. De dierenvrienden (waaronder een vos, een hond en een aapje met namen als Dré, Mona, Billie en Lulu) worden vanuit wisselend perspectief afgebeeld. Ze dragen kleren en gedragen zich als mensen. Op de laatste twee spreads komen alle getallen nog een keer aan bod en moeten peuters goed zoeken naar bijvoorbeeld alle negen blokken waarmee Lulu een toren bouwt en naar de tien kegels die overal rondslingeren. Verzorgde uitgave op ruim A4-formaat, met stevige kartonnen bladzijden en twee afger…Lees verder

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties