Boek
Nederlands

Mina's feestje

Ingrid Godon (illustrator), Diane Redmond (auteur)
+1
Mina's feestje
×
Mina's feestje Mina's feestje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mina is jarig en heeft Nellie en Cezar uitgenodigd voor haar feestje. Maar de uitnodiging voor Nellie is zoekgeraakt en nu denkt Nellie dat ze niet welkom is. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Feesten, Jarig zijn
Titel
Mina's feestje
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Diane Redmond
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Averbode: Averbode, 2008
28 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie
ISBN
9789031726639

Besprekingen

Mina is jarig en geeft een feestje. Nellie en Cezar zijn ook uitgenodigd, maar Nellies uitnodiging raakt zoek. Ze is verdrietig en denkt dat ze niet welkom is. Vierkant prentenboekje uit de serie 'Nellie & Cezar'*, gebaseerd op de gelijknamige televisieserie. Herkenbaar thema voor de doelgroep. Simpel maar invoelbaar uitgewerkt. Eenvoudige, duidelijke tekst in een overzichtelijke bladspiegel (veel witregels en een smalle, schreefloze letter). Rustige, in harmonieuze kleuren uitgevoerde illustraties met een heel eigen karakter naar idee en ontwerp van de veelbekroonde illustratrice Ingrid Godon. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia