Boek
Nederlands

Zo ... gewoon gewoon

Ingrid Godon (illustrator), Linda Van Mieghem (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een muis en een kikker trekken op een dag elkaars kleren aan. Hardkartonnen prentenboek met kleurige tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Dieren, Kleding, Verkleden
Extra onderwerp
verkleden, kleding, prentenboeken
Titel
Zo ... gewoon gewoon / [ill.] Ingrid Godon ; [tekst] Linda van Mieghem
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Linda Van Mieghem
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, [2002]
[10] p. : ill.
ISBN
90-317-1778-9 9789031717781 (hardback)

Besprekingen

Kleuters kennen Nellie en Cezar waarschijnlijk uit het kleutertijdschrift 'Dopido' (Averbode). De twee vriendjes verduidelijken daarin bijvoorbeeld woorden of tegenstellingen op een zeer duidelijke manier. De tekeningen van Ingrid Godon illustreren prachtig begrippen en woorden waardoor kleuters hun woordenschat op een speelse manier uitbreiden.

De grappige muis (Nellie) en de kikker (Cezar) brengen in dit kartonboekje een volledig verhaaltje. De dag van de twee vriendjes begint als een doodgewone dag. Maar Nelle en Cezar vinden er wat op om toch eens anders dan anders te zijn. Nadat ze hun kleren hebben omgewisseld, lijkt Nellie op Cezar en Cezar lijkt op Nellie...
[Lydia Herdies]
Om eens niet zo 'gewoon' te zijn besluiten muis Nellie en kikker Cezar elkaars kleding aan te trekken. Vierkant hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken uit een serie van vier*. De kikker en de muis handelen, spreken en kleden zich als mensen op een rolbevestigende (meisje opruimen, jongen slordig etc) manier. Op een lichtblauwe achtergrond staat op de linkerpagina een zesregelige ietwat ouderwets aandoende tekst en op de rechterpagina eenvoudige vetkrijtillustraties met collage-elementen die niet altijd de essentie van de tekst weergeven. Als thema wordt achterop 'verkleden' vermeld, een woord waaronder de meeste kinderen iets heel anders verstaan.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties