E-boek
Nederlands

De ogen van een kind

De ogen van een kind

In de reeks:
Genre:
De ouders van Pinkie zijn Duits. Maar ze verhuisden naar Nederland. Daar is Pinkie in 1940 geboren. Zij vindt oorlog heel gewoon, ze kent niets anders. Maar steeds vaker gebeuren er ongewone dingen. Waarom keert haar vader niet meer terug? Waarom mag je met sommige kinderen niet spelen? Waar brengt die Duitse soldaat haar moeder naartoe? Na vijf jaar stopt de oorlog en is het vrede. Maar het leven
Titel
De ogen van een kind
Auteur
Ingrid Vander Veken
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2017
ISBN
9789460015496
CloudLibrary
3fmx4z9

Over Ingrid Vander Veken

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Goris

Ingrid Vander Veken (Antwerpen, 1948) is een Vlaamse schrijfster.

Na theater en scenario’s maakte zij in 1991 haar prozadebuut met de bundel Tiramisu. Sindsdien publiceerde zij zowel romans en verhalen als kinderboeken en een dagboek. Als journaliste werkte zij voor diverse kranten en tijdschriften, in hoofdzaak als cultureel verslaggever. Daarnaast was zij columniste, onder meer voor het Radio 1-programma De Toestand is Hopeloos maar niet Ernstig en Knack Weekend. Zij gaf les aan de afdeling Woord van het Antwerps Conservatorium en is docente proza bij Creatief Schrijven.

Bibliografie

Volwassenen

  • 1991 Tiramusu (Houtekiet)
  • 1993 Cru Bourgeois (Houtekiet)
  • 1997 Papavers (Manteau)
  • 2004 Nieuwe mannen, nieuwe vrouwen (Manteau/Arena)
  • 2007 Dubbelspoor (Manteau/Meulenhoff)
  • 2009 Zestig. Een dagboek (Manteau/Meulenhoff)…Lees verder op Wikipedia