Boek
Nederlands

De ontsnapping van de brullende muis

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
De ontsnapping van de brullende muis
×
De ontsnapping van de brullende muis De ontsnapping van de brullende muis

De ontsnapping van de brullende muis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nina heeft voor haar verjaardag een muis gekregen. Vader Jan is woest: hij wil geen dieren in het hotel. Tot overmaat van ramp ontsnapt de muis, omdat oma het deurtje van de kooi heeft laten openstaan. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Hotels, Muizen
Extra onderwerp
Souris, Récits d'aventures, AVV, muizen
Titel
De ontsnapping van de brullende muis
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
86 p. : ill.
ISBN
9789047513735 (hardback)

Besprekingen

Nina heeft voor haar verjaardag een muis gekregen. Haar vader wilde er eigenlijk niets van weten omdat hij geen dieren in het hotel wil hebben, maar oma en de kinderen hebben hem overgehaald. Maar dan ontsnapt de muis, omdat oma het deurtje van de kooi open heeft laten staan. De kinderen doen er alles aan om de muis terug te vinden zonder dat hun ouders het merken. Op het moment dat er een groep dames van de Algemene Bond van Huisvrouwen in het café zit, wordt de muis ontdekt. Grote paniek breekt uit! Vader Jan is woest, evenals ober Goemie. En als Joost dan ook nog de stoppen door laat slaan, is het einde zoek. Negende, los te lezen deel uit de serie 'De bende van De Korenwolf'*. Spannend, humoristisch verhaal om zelf te lezen, maar zeker ook om voor te lezen. De karaktertekening van de personages is goed uitgewerkt. Prettig leesbaar, mede door de vele dialogen en de korte hoofdstukken. Het geheel is geïllustreerd met sfeervolle zwart-wittekeningen; aantrekkelijke omslagtekening in k…Lees verder

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties