Boek
Nederlands

In de spotlights!

Jantien Belt (auteur), Sam Loman (illustrator)
+1
In de spotlights!
×
In de spotlights! In de spotlights!
In de reeks:
Melissa; 3
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Melissa is aangenomen op de Music & Dance Academy in Londen. Maar als ze tijdens de herfstvakantie thuiskomt, blijkt haar vader een nieuwe vriendin te hebben. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
musicals
Titel
In de spotlights!
Auteur
Jantien Belt
Illustrator
Sam Loman 1983-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2009
221 p. : ill.
ISBN
9789048802562 (paperback)

Besprekingen

Het is de droom van veel jonge meisjes om ooit een bekende zangeres te worden en het hoeft dan ook niet te verbazen dat hierover veel geschreven wordt. In de spotlights borduurt Jantien Belt ook verder op dit thema, maar ze voegt er het klassieke recept aan toe van de dochter die moet leren aanvaarden dat haar vader een nieuwe vriendin heeft. In dat opzicht is er dus weinig nieuws onder de zon.
In de spotlights is het derde deel in de serie over Melissa, die een superster wil worden, maar het kan makkelijk op zich gelezen worden. Melissa kan zich dankzij haar zangtalent een plaats verzekeren in de Londense Music & Dance Academy. Wanneer ze tijdens de herfstvakantie naar huis komt, ontdekt ze dat haar vader een nieuwe vriendin heeft en daar is ze nog lang niet klaar voor. Het beïnvloedt haar prestaties op school en even ziet het ernaar uit dat er een vroegtijdig einde komt aan haar nog onbegonnen muzikale carrière.
Hier en daar komt het boek ietwat onrealistisch ove…Lees verder
De 12/13-jarige Melissa is aangenomen op de Music & Dance Academy (MDA) in Londen. Ze studeert hard en wordt beloond met een hoofdrol in de musical 'Grease'. Als ze in de herfstvakantie naar huis gaat, komt ze er achter dat haar vader een nieuwe vriendin heeft. Haar wereld stort in en zelfs zingen is niet leuk meer. Onafhankelijk te lezen derde deel* uit een serie over Melissa, waarin Melissa geconfronteerd wordt met jaloerse gevoelens ten aanzien van de vriendin van haar vader en dit uit door te spijbelen en rot te doen tegen alles en iedereen. Rustig voortkabbelend verhaal met een happy end. Het boek bevat alle ingrediënten voor een meidenboek: verliefd worden, msn'en met je vriendinnen, shoppen, je afzetten tegen je ouders en leerkrachten, maar alles blijft erg oppervlakkig. Vlot taalgebruik, kleine zwart-witillustraties aan het begin van elk hoofdstuk. Een boek dat verslonden zal worden door meiden vanaf ca. 10 jaar.