Boek
Nederlands

Brandend ijs

Jeffery Deaver (auteur)
Een Amerikaanse crimineel wordt in 1936 met de Olympische ploeg naar Duitsland gestuurd om een aanslag te plegen op de architect van het Duitse bewapeningsprogramma.
Titel
Brandend ijs
Auteur
Jeffery Deaver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Garden of beasts
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2005 | Andere uitgaves
456 p.
ISBN
90-269-8438-3

Besprekingen

Paul Schumann, een Amerikaanse huurmoordenaar met Duitse roots, wordt door de Geheime Dienst opgepakt en voor een onmogelijke keuze gesteld: de gevangenis ingaan of de Duitse Minister van Herbewapening vermoorden. Het is de zomer van de Olympische Spelen in Berlijn, 1936 dus, en de Hitlergekte en jodenhaat slaat volop toe. Schumann kent een moeilijke start omdat hij al onmiddellijk met enkele moorden geconfronteerd wordt en door de politie op de hielen gezeten wordt. Het wordt een kat-en-muisspelletje tussen twee uiterst intelligente opponenten met allebei hun eigen problemen. Schumann heeft hoe langer hoe meer vragen rond de oprechtheid van zijn opdrachtgevers en Kohl heeft problemen met concurrerende politie- en Gestapodiensten en zelfs met zijn eigen geweten. De ultieme afrekening is het einde van een spannend boek.

Jeffery Deaver is gekend voor zijn pageturners maar in deze historische thriller slaagt hij er ook in om de tijdsgeest op een perfecte manier weer te geven. Een …Lees verder
1936: de Duits-Amerikaanse boksschooleigenaar en huurmoordenaar Paul Schumann uit New York (een top hitman en alleen te huur voor 'rechtvaardige' moorden) loopt in een val van de Amerikaanse geheime dienst. Hij krijgt de keus: of naar de gevangenis, of undercover met de Olympische ploeg mee naar Duitsland reizen om daar Reinhard Ernst, de architect van Hitlers bewapeningsprogramma, te vermoorden en daarna als vrij man verder leven. Goed geschreven, bijzonder spannende en sfeervolle historische thriller vol vaart en actie, waarin Schumann in het beklemmende vooroorlogse Berlijn zijn doelwit achtervolgt en benadert, en zelf weer achtervolgd wordt door de Duitse politie en geheime diensten. Jeffery Deaver won er de Engelse CWA Ian Fleming Steel Dagger Award 2004 mee. De jury prees zijn authentieke beschrijving van het vooroorlogse Berlijn ten tijde van het nazi-regime, de niet aflatende spanning, de onverwachte wendingen en de actie. Deaver schreef ook een aantal thrillers over forensisc…Lees verder

Over Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia