Boek
Nederlands

De duivelstraan

Jeffery Deaver (auteur)

De duivelstraan

In de reeks:
Genre:
De FBI neemt het in Washington op tegen een moordenaar, die op de laatste dag van het jaar elke vier uur een grote schietpartij laat uitvoeren.
Titel
De duivelstraan
Auteur
Jeffery Deaver
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The devil's teardrop
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2002
382 p.
ISBN
90-449-2990-9

Besprekingen

De Digger, een robotachtige killer, zaait dood en vernieling in een druk metrostation in Washington D.C. Gilbert Havel, de gewetenloze opdrachtgever van deze robotmoordenaar, bezorgt de burgemeester van de stad een dreigbriefje met de boodschap dat hij 20 miljoen dollar eist, zoniet zal dezelfde moordenaar nog driemaal toeslaan met telkens een tussenpauze van vier uur. De burgemeester vreest voor een grootstedelijke paniekgolf en is bereid het losgeld te betalen. Het lot steekt echter een stok (of in onderhavig geval: de dader) tussen de wielen, want Gilbert Havel wordt nog voor hij het geld in handen heeft op straat doodgereden. De moordmachine staat evenwel op automaat en slaat onverbiddelijk toe. Forensisch specialist Parker Kincaid wordt op het spoor van de killer gezet.

De race tegen de tijd is veruit het spannendste element uit deze thriller. Het tijdsverloop wordt aangeduid aan de hand van een zakhorloge, afgebeeld aan het begin van ieder hoofdstuk, meteen ook de origine…Lees verder
Een robotachtige doder waart rond in een stad, na een losgeldbrief. Handschriftonderzoek daarvan leidt naar de aanstichter van de paniek. Doordacht geconstrueerde thriller vol vaart en spanning, met steeds nieuwe wendingen en de ongebruikelijke invalshoek van modern handschriftonderzoek en psychologie. Naast het thrillerelement loopt een klein maar niet onbelangrijk liefdesverhaal. Goede psychologische karaktertekeningen met aandacht voor menselijke warmte, waardoor levensechte, originele round characters ontstaan. Het taalgebruik is gevarieerd en beeldend, met hedendaagse, vlotte dialogen. Tekeningen van een zakhorloge aan het begin van elk hoofdstuk geven het verloop van de vertelde tijd (oudejaarsavond t/m nieuwjaarsdag 2000) aan. Gesitueerd in modern Washington en omgeving, ontwikkeld milieu. Uitstekende vertaling. Pocketeditie, kleine druk.

Over Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia