Boek
Nederlands

De hangende man

Jeffery Deaver (auteur)
+1
De hangende man
×
De hangende man De hangende man

De hangende man

Genre:
In Harlem wordt een aanslag gepleegd op een scholiere die onderzoek doet naar een voorvader, een bevrijde slaaf die onterecht is beschuldigd van diefstal.
Titel
De hangende man
Auteur
Jeffery Deaver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The twelfth card
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2006
432 p.
ISBN
90-269-8489-8

Besprekingen

De 16-jarige zwarte scholiere Geneva uit Harlem, New York, is in een museumbibliotheek in Manhattan bezig met onderzoek naar een voorvader, een vrijgemaakte slaaf met een geheim, als er opeens een aanslag op haar wordt gepleegd door een beroepsmoordenaar. Streetwise als ze is, weet ze te ontsnappen. De vanaf zijn nek verlamde forensisch expert Lincoln Rhyme en zijn assistente/geliefde Amelia Sachs krijgen de zaak in onderzoek. Waarom zou een professionele hitman het hebben voorzien op een 16-jarige schoolmeisje? Heeft het iets te maken met Geneva's onderzoek naar haar geheimzinnige voorvader? Rhyme en zijn partner duiken in de historie. Ondertussen blijken er zelfs twee moordenaars achter Geneva aan te zitten. Goed geschreven, spannende thriller met een mooi plot, veel forensisch onderzoek, en een paar flinke verrassingen. Zesde deel in Deavers serie over het bijzondere duo Rhyme en Sachs dat werd geïntroduceerd in 'Tot op het bot'* (verfilmd met Denzel Washington en Angelina Jolie). …Lees verder

Over Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia