Boek
Nederlands

De illusionist

Jeffery Deaver (auteur)
+1
De illusionist
×
De illusionist De illusionist

De illusionist

Genre:
Wanneer een moordenaar op heterdaad wordt betrapt, verschanst hij zich in de verwarring in een leeg lokaal; als de politie de deur openbreekt, blijkt hij verdwenen te zijn.
Titel
De illusionist
Auteur
Jeffery Deaver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The vanished man
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2004
408 p.
ISBN
90-269-8364-6

Besprekingen

Van deze gewezen advocaat verschijnt minstens jaarlijks een stevig uitgewerkte thriller. Voor Jeffery Deaver echt doorbrak, met dank aan de uitstekende verfilming van The Bone Collector, was de psychologische aanpak zijn sterke punt. Zijn vroegere werk, Monddood (de gijzeling van doofstomme meisjes en een dove lerares in een verlaten slachthuis), De zonden der vaderen (de gijzeling van de dochter van een aanklager door een geflipte predikant) en Angst voor de nacht (de jacht op een ontsnapte psychopaat) is spijtig genoeg niet te vergelijken met het huidige (serie)werk, waar de nadruk ligt op wervelende acties.

De Illusionist (een toepasselijkere titel dan de Engelse) is de vijfde roman rond Lincoln Rhyme, dwarslaesiepatiënt en forensisch expert in New York, wie niets, maar dan ook niets ontgaat. De auteur kan zeker nooit verweten worden dat hij zijn onderwerp oppervlakkig onderzoekt. In De Cyberkiller leren we alles over hackers en comp…Lees verder
In deze vijfde thriller over forensisch onderzoeker - en dwarslaesiepatiënt - Lincoln Rhyme en zijn rechterhand politievrouw (ex-model) Amelia Sachs, wordt hun hulp ingeroepen bij de zoektocht naar een ongrijpbare, psychopathische illusionist, 'David Copperfield ontmoet Hannibal Lecter' aldus de auteur. De man heeft zich na een studente vermoord te hebben, verschanst in een lokaal in een muziekschool in New York, maar als de politie het lokaal binnenstormt, is hij op onverklaarbare wijze verdwenen. Dat is nog maar het begin, de magische moordenaar tart zijn achtervolgers met steeds gruwelijker wordende moorden waarbij hij steeds gebruik maakt van zijn illusionistische 'Houdini'-technieken. Lincoln en Amalia schakelen de hulp in van een jonge illusioniste om hen te helpen de moordenaar te pakken te krijgen. Een bijzonder spannende en meeslepende thriller, met een goed uitgewerkt, ingenieus en zeer raadselachtig plot. Het verhaal - waar duidelijk heel wat research aan vooraf is gegaan …Lees verder

Over Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia