Boek
Nederlands

De zonden der vaderen

Jeffery Deaver (auteur)

De zonden der vaderen

In de reeks:
Genre:
De gescheiden ouders van een zeventienjarig meisje gaan samen naar haar op zoek wanneer ze door een godsdienstwaanzinnige ontvoerd blijkt te zijn.
Titel
De zonden der vaderen
Auteur
Jeffery Deaver
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Speaking in tongues
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2001
364 p.
ISBN
90-449-2904-6

Besprekingen

Een labiele Amerikaanse ex-dominee onderneemt een ware kruistocht tegen een voormalige aanklager van het Openbaar Ministerie door wiens toedoen zijn zoon ter dood is veroordeeld. Uit wraak ontvoert hij de dochter van zijn aartsvijand die samen met zijn ex-vrouw en enkele anderen het verdwenen meisje tracht op te sporen. Uiteindelijk vindt de vader zijn dochter en rekent hij in een spectaculaire scène met de inmiddels waanzinnige predikant af. Een goed gecomponeerde psychologische thriller, waarin de auteur bijzonder raak de handelingen van zijn hoofdpersonen tekent. Hij weet de spanning goed vast te houden en naar een adembenemende climax toe te werken. Onderhoudende ontspanningslectuur. Kleine druk.

Over Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia