Boek
Nederlands

Dodendans

Jeffery Deaver (auteur)
Een aan een rolstoel gekluisterde criminoloog jaagt samen met de New Yorkse politie en de FBI op een reeds jaren actieve huurmoordenaar.
Titel
Dodendans
Auteur
Jeffery Deaver
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The coffin dancer
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2002
398 p.
ISBN
90-449-2972-0

Besprekingen

De verlamde rechercheur Lincoln Rhyme (bekend uit 'Tot op het bot) staat voor de moeilijke taak de moordenaar te vinden van een van de drie getuigen in een rechtzaak tegen zakenman Hansen (verdacht van illegale wapenhandel) en te voorkomen dat de andere twee getuigen vermoord worden. Hij wordt daarbij geholpen door rechercheur Amelia Sachs. Ze hebben vijfenveertig uur voor de rechtzaak begint. De tweede getuige wordt ook vermoord. Hansen en huurmoordenaar Kall worden verdacht. Uiteindelijk blijkt het in dit ingewikkelde verhaal allemaal nèt even anders. Achter deze moorden blijkt een frauderende medewerker van een vliegmaatschappij te zitten, die een huurmoordenaar genaamd De Danser had ingehuurd die op zijn beurt weer gebruik maakte van Kall. De Danser heeft een tatoeage op zijn arm waarop De Dood staat afgebeeld, dansend met een vrouw, voor een doodskist. Wel ingewikkeld, toch spannend met een verrassende ontknoping. Hier en daar worden de forensische (sporen)onderzoeken, waarin Rhy…Lees verder

Over Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia