Boek
Nederlands

Monddood

Jeffery Deaver (auteur)
Een FBI-man moet onderhandelen met drie ontsnapte gevangenen die acht dove schoolmeisjes en hun leraressen hebben gegijzeld.
Titel
Monddood
Auteur
Jeffery Deaver
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
A maiden's grave
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2002
496 p.
ISBN
90-449-2731-0

Besprekingen

Een schoolbus met acht dove meisjes en hun leraressen wordt gekaapt nabij een verlaten slachthuis in Kansas. De drie misdadigers verschansen zich hier en eisen een helikopter. De leider is een keiharde gevoelloze misdadiger. De onderhandelingen worden gevoerd door 'special agent' Arthur Potter, expert op het gebied van gijzelingszaken. De misdadigers dreigen elk uur een gijzelaar te doden. Potter wordt tegengewerkt door autoriteiten van Kansas, die met geweld de gijzelaars willen bevrijden. Afwisselend wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van de gegijzelde meisjes en van Arthur Potter, waardoor de schrijver erin slaagt een 'menselijk' gijzelingsdrama te schetsen. De vrijpraattechnieken van Arthur Potter zijn overtuigend en belangwekkend, maar worden niet door ieder begrepen. Parallellen met Waco, Texas, zijn er voldoende, waardoor het verhaal aan belang wint. Pocketeditie, kleine druk.

Over Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia