Boek
Nederlands

Plat Préféré. 2

Jeroen Meus (auteur)
+1
Plat Préféré. 2
×
Plat Préféré. 2 Plat Préféré. 2

Plat Préféré. 2

In dit tweede boek rond de Vlaamse tv-reeks Plat Préféré bundelt kok en presentator Jeroen Meus opnieuw enkele lievelingsgerechten van bekende figuren uit België en de rest van de wereld.
Titel
Plat Préféré. 2
Auteur
Jeroen Meus
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2010
334 p. : ill.
ISBN
9789461310149 (hardback)

Besprekingen

Plat préféré 2 van chef-kok Jeroen Meus bevat vijftien verhalen van afleveringen van het gelijknamig tv-programma op Canvas. Jeroen Meus en zijn team focussen ook hier weer op de culinaire interesses en smaken van beroemde personen uit allerlei disciplines: filmster Greta Garbo, diplomaat en schrijver van James Bond-boeken Ian Fleming, zangers Louis Neefs en Frank Sinatra, politici Charles De Gaulle, Koning Boudewijn enz.
Elk hoofdstuk opent met een fiche met beknopte gegevens over de figuur: zijn of haar nationaliteit, geboorte- en sterfdatum, functie, reden van bekendheid en culinaire voorkeuren. De makers van de serie beschrijven hier hun reis en zoektocht naar de vroegere verblijfplaatsen, sommigen hadden een woonplaats in meerdere landen en werelddelen, maar ook hun tocht naar de culinaire plaatsen waar ze thuis waren. Daar werd gezocht naar hun lievelingsgerechten. In de vlot geschreven verhalen van de hand van Ghita Kockaerts, Joost Tack en Tinne Van Roy krijgt de l…Lees verder
In dit tweede boek rond de Vlaamse tv-reeks Plat Préféré (Canvas) bundelt kok en presentator Jeroen Meus opnieuw enkele lievelingsgerechten van bekende figuren uit België en de rest van de wereld. In de tweede en derde reeks trok Meus onder meer naar Jamaica om de vier lievelingsgerechten te maken van Ian Fleming (scrambled eggs, BLT, lamskroon met muntsaus, en wodka martini en vesper martini), en naar Stockholm om Greta Garbo’s favorieten te bereiden (laxpudding, biff à la Lindstrom, en gravad lax met mosterd-dilledressing). Andere namen zijn onder meer Charles De Gaulle, Frank Sinatra, Marlon Brando, koning Boudewijn en Alfred Hitchcock. Bij elke naam vertelt hij eerst in een soort logboek over de plaatsen waar hij naartoe reisde, de mensen die hij ontmoette, de gerechten die hij klaarmaakte. Daarna volgen de (veelal traditionele, lokale) recepten zelf, die helder worden beschreven en meestal redelijk eenvoudig zijn. Dat alles wordt verlucht met kleine sfeerfoto’s en paginagrote fot…Lees verder

Over Jeroen Meus

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arne Aelterman

Jeroen Meus (Leuven, 13 maart 1978) is een Belgische kok en televisiepresentator.

Biografie

Culinaire opleiding

Jeroen Meus volgde zijn culinaire opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Nadien volgde hij stage in diverse Belgische en buitenlandse restaurants. Acht jaar lang was hij medezaakvoerder van het restaurant Luzine in Wilsele, tot hij er in 2014 uit stapte. In 2015 opende hij met een zakenpartner in Leuven het restaurant Würst, waar naar eigen zeggen "gourmethotdogs" werden geserveerd. Op 15 juni 2016 opende Jeroen Meus een tweede Würstrestaurant in de Nederkouter te Gent. Ook in Antwerpen en Hasselt werden er vestigingen geopend. In 2017 stapte Meus uit Würst, een jaar later werd de hotdogketen failliet verklaard.

Radio- en televisiecarrière

M…Lees verder op Wikipedia