Boek
Nederlands

Dikkie Dik : de zon, de zee en de wind

Jet Boeke (illustrator), Arthur Van Norden (auteur)

Dikkie Dik : de zon, de zee en de wind

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Dikkie Dik gaat met zijn knuffel Beer op vakantie naar het strand. Prentenboek met grote gekleurde illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Extra onderwerp
katten, vakantie, prentenboeken, Vakanties
Titel
Dikkie Dik : de zon, de zee en de wind / idee en ill. Jet Boeke ; met tekst van Arthur van Norden
Illustrator
Jet Boeke
Auteur
Arthur Van Norden
Uniforme titel
Dikkie Dik : de zon, de zee en de wind
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2004
[16] p. : ill.
ISBN
90-257-3576-2 9789025735760 (hardback)

Besprekingen

Prentenboek met de van de televisieserie “Sesamstraat” bekende rode kat Dikkie Dik. Dikkie Dik gaat met zijn (knuffel)Beer op vakantie naar het strand. De wind blaast Beer in zee, maar omdat Dikkie het zo vriendelijk vraagt, spoelt de zee Beer terug. Als het erg heet wordt, gaat Dikkie Dik in de schaduw tegen een prikkerige cactus zitten. Dan loopt hij met een krab mee dwars de zee in. Tot slot hangen handdoek, zwembroek, Beer en Dikkie Dik aan de waslijn, want zoals Beer zegt: “de zee maakt je nat … de wind en de zon maken je weer droog.” Paginagrote, groot opgezette illustraties in enkele kleuren met een omkadering van twee dunne lijnen met hieronder enkele regels tekst. Dit aantrekkelijke prentenboek biedt in woord en beeld een heel herkenbaar en invoelbaar verhaal voor peuters en kleuters. Door het grote formaat en de eenvoud van de illustraties zonder veel details is het ook goed te gebruiken in peuter- en kleutergroepen en kan het stof tot een gesprek opleveren.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties