Boek
Nederlands

Sinterklaas ; Kerstmis

Jet Boeke (illustrator), Arthur Van Norden (auteur)
+1
Sinterklaas ; Kerstmis
×
Sinterklaas ; Kerstmis Sinterklaas ; Kerstmis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Dikkie Dik krijgt van Sinterklaas een cadeautje en gaat wel erg enthousiast op de kerstboom af. Prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
Sinterklaas ; Kerstmis / idee en ill. Jet Boeke ; met tekst van Arthur Norden
Illustrator
Jet Boeke
Auteur
Arthur Van Norden
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2005
[26] p. : ill.
Aantekening
Keerdruk
ISBN
90-257-4079-0 9789025740795 (hardback)

Besprekingen

Omkeerboek in groot, vierkant formaat met twee verhalen van de onder meer via Sesamstraat bekendste kat van Nederland Dikkie Dik. Als Dikkie Dik zijn teddybeer de hoed van Zwarte Piet opzet en zelf de mijter van Sinterklaas en ook nog eens een witte baard, vindt hij een wortel in een schoen. Hij wil deze in de tuin zetten en komt dan het paard van Sinterklaas tegen. Het paard krijgt de wortel en in de mand van Dikkie Dik ligt een cadeautje. In het tweede verhaal haalt hij samen met Poes Muis allerlei lekkers uit de kerstboom, maar niet alleen de koekjes vallen uit de boom. En het is ook niet de bedoeling dat hij de cadeautjes onder de kerstboom alvast uitpakt. De paginagrote, ingekaderde illustraties in duidelijke kleuren staan duidelijk gescheiden van de tekst. Bij elke illustratie staat een korte tekst (drie of vier regels) in een schreefloze letter. De verhalen zijn goed opgebouwd, laten zich uitstekend voorlezen en dankzij de illustraties kan er samen met de jonge luisteraars veel…Lees verder

Dikkie Dik. Sinterklaas / Kerstmis

Dikkie Dik heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht verloren: samen met Poes Muis speelt hij met de pet van Zwarte Piet en de mijter van Sinterklaas, ze stelen de kerstkransjes uit de kerstboom en dollen met de pakjes eronder, … De supereenvoudige prenten spreken voor zich: per blad is er een grote illustratie en zeer weinig tekst, zodat ook de allerkleinsten blijven luisteren naar de avonturen van de rosse kat uit Sesamstraat. Het blijft allemaal heel simpel en herkenbaar of, anders gezegd, hoe een dikke kater in kleine dingen groot kan zijn. En dat alles voor een zeer betaalbare prijs. Leuk detail: halfweg moet je het boek omdraaien. Zo krijg je twee boeken voor de prijs van één.


Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia