Een jonge vrouw met helderziende gaven gaat werken voor een jonge graaf die zijn kasteel wil openstellen voor publiek.
Extra onderwerp
Liefde/romantiek
Titel
Open huis
Auteur
Jill Mansell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Open house
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2008
2 dl.
ISBN
9789036425025

Andere formaten:

Besprekingen

Nell O'Driscoll is afkomstig uit een rommelige, maar gezellige familie. In haar contacten met mannen wordt ze steeds geconfronteerd met haar geringe afkomst. Een jonge graaf kijkt dan ook erg op haar neer, maar heeft wel haar hulp nodig bij de organisatie als hij zijn voorvaderlijk kasteel wil openstellen voor publiek. Hun uitstekende samenwerking wordt steeds weer bedreigd door allerlei complicaties in de familie, variërend van jaloerse zussen tot bedreigingen van ex-echtgenoten. Dit humoristische verhaal lijkt op het eerste gezicht op een romantisch niemendalletje, maar het is veel meer dan dat. Het zit vol humor en de verwikkelingen zijn beslist reëel en eigentijds. Er is weliswaar een happy end, maar dat is bijzaak. Eerder verschenen 'Solo' en 'Tophit'.

Over Jill Mansell

Jill Mansell is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Biografie

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two's Company) (199…Lees verder op Wikipedia