Boek
Nederlands

Achter gesloten deuren

John Grisham (auteur), Jan Smit (vertaler)
Na de moord op twee rechters van het Amerikaanse hooggerechtshof werkt een intelligente rechtenstudente dagenlang aan de computer van de faculteitsbibliotheek en denkt de dader gevonden te hebben.
Titel
Achter gesloten deuren
Auteur
John Grisham
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The pelican brief
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2009 | Andere uitgaves
ISBN
9789022995563 (paperback)

Besprekingen

Bij haar onderzoek naar de moord op twee rechters komt een rechtenstudente te dicht bij de waarheid en daarmee in levensgevaar. Een legal thriller, waarin rivaliteit tussen FBI en CIA een grote rol speelt. De auteur creëert vrij levensechte personages - met uitzondering van een karikaturale Amerikaanse president - in aannemelijke situaties. De intrige, inclusief een romance, verloopt logisch maar krijgt een weinig spannende ontknoping. Weinig geweld. Modern taalgebruik, levendige dialogen, bijdragend aan verhaalsfeer. Gesitueerd in aardig beschreven, hedendaags Washington en New Orleans in regerings-, kranten- en universiteitsmilieu. De roman is verfilmd met Julia Roberts en Denzel Washington. Goede vertaling. Paperback, normale druk.

Over John Grisham

CC BY 2.0 - Foto van/door Scott Brenner

John Grisham (Jonesboro (Arkansas), 8 februari 1955) is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama.

Levensloop

Grisham is het tweede kind uit een gezin met vijf kinderen. Zijn ouders waren gematigde Southern Baptists. Zijn vader was bouwvakker en katoenkweker. Na veelvuldig verhuisd te zijn, vestigde de familie zich in 1967 in het kleine stadje Southaven in Mississippi. Daartoe door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge Grisham een fervent lezer die vooral beïnvloed werd door het werk van John Steinbeck, waarvan hij met name de heldere schrijfstijl bewonderde. In 1977, behaalde Grisham zijn B.Sc. titel in accountancy van Mississippi State University. Tijdens zijn studie begon Grisham een dagboek bij te houden, iets dat later hielp bij zijn creatieve activiteiten. Na het behalen van de J.D. titel aan de juridische faculteit (School of Law) van de University of Mississippi, in 1981, werkte Grisham bijna tien jaar als ju…Lees verder op Wikipedia