Boek
Nederlands

Half in de zee

Joke Van Leeuwen (auteur)
Op uitnodiging van Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen heeft Joke van Leeuwen deze dichtbundel geschreven voor Gedichtendag 2012.
Titel
Half in de zee
Auteur
Joke Van Leeuwen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2012
12 p. : ill.
Aantekening
Gedichtendagbundel 2012
ISBN
9789021442204 (paperback)

Besprekingen

Op uitnodiging van Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen heeft Joke van Leeuwen de bundel gedichten geschreven die centraal zal staan op Gedichtendag 2012 (26 januari 2012). Zowel voor haar illustraties als haar poëzie ontving Van Leeuwen diverse prijzen, waaronder de Gouden Ganzenveer voor haar hele oeuvre.

Over Joke Van Leeuwen

Johanna Rutgera (Joke) van Leeuwen (Den Haag, 24 september 1952) is een Nederlands auteur voor kinderen en volwassenen, dichter, illustrator en performer. Ze woont in Antwerpen.

Biografie

Joke van Leeuwen werd geboren in Den Haag. Haar vader was theoloog en het grote gezin verhuisde regelmatig. Ze woonde onder meer in Amsterdam, Brussel, Kerkrade en Maastricht. In haar ouderlijk huis werd veel gelezen, muziek gemaakt en toneel gespeeld. Van haar tiende tot haar dertiende schreef en tekende ze een eigen huiskrant.

Van Leeuwen studeerde grafische kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en de Hogeschool Sint-Lukas Brussel in Schaarbeek. Daarna studeerde ze geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel waarover ze vertelde: "In die tijd moest zo'n studie juist ook exacte componenten hebben, dus ging het over manuren staking, waarbij je over tien uren staking niet weet of tien mannen een uur gestaak…Lees verder op Wikipedia